Πρωινό Ξύπνημα | 4 Τρόποι για να γίνεται ευχάριστα!

0 2

Όποιος με γνωρίζει πολύ καλά θα ξέρει πως η μόνη καλή σχέση που έχω με τη λέξη πρωινό, είναι αυτή του γεύματος!

 

Κατά τα άλλα, η πρώτη σκέψη που κάνω κάθε πρωί πριν σηκωθώ είναι να παραμείνω λίγο ακόμη στο κρεββάτι, ποιος πάει γραφείο σήμερα, γιατί δεν είναι Σαββατοκύριακο κτλ.

 

Όχι, πρωινός τύπος δεν ήμουν ποτέ και δε νομίζω πως θα γίνω. Ωστόσο οφείλω στον εαυτό μου – και σε όσους βρίσκονται σε κοντινή ακτίνα γύρω μου, το πρωί – να προσπαθώ να μετατρέπω τη διαδικασία σε ευχάριστη!

 

1.Το snooze δεν κάνει καλό!

Παλαιότερα έβαζα το ξυπνητήρι μια με μιάμιση ώρα νωρίτερα από αυτήν που πραγματικά ήθελα να σηκωθώ, νομίζοντας πως υποσυνείδητα ο οργανισμός μου θα ενεργοποιήσει τη διαδικασία αφύπνισης. Μεγάλο λάθος! Το μόνο που κατάφερνα ήταν:

  1. Να σπάω τα νεύρα του καλού μου αφού το ξυπνητήρι βαρούσε κάθε 10 λεπτά.
  2. Να συνηθίζω στον ήχο με αποτέλεσμα να ξυπνάω πολύ αργότερα από την ώρα που έπρεπε.
  3. Να ξυπνάω με ακόμη περισσότερα νεύρα.

Είναι προτιμότερο να ξυπνάς την ώρα που ακριβώς θέλεις/πρέπει γιατί έτσι τελικά έχεις κοιμηθεί (ανενόχλητος από την παραπάνω διαδικασία) περισσότερο και καλύτερα!

 

2. Επέλεξε ήχο!

Θα συμφωνήσουμε όλοι νομίζω πως αν ξυπνάς το πρωί με ήχο στο ξυπνητήρι το κοκοράκι που ξελαρυγγιάζεται ή το μπιπ, μπιπ, μπιπ του σατανά από τα 90’s τότε λογικό είναι να φλερτάρεις έντονα με το να θες να σκοτώσεις κάποιον με το καλημέρα. Προτίμησε να βάλεις καλύτερα ένα τραγούδι που σου φτιάχνει τη διάθεση και θα δεις πως μπορεί να ξυπνήσεις ευχάριστα, ακόμη και χορεύοντας!!!

 

3.  Άσε να μπει το φως!

Οκ δέχομαι πως εδώ μιλάμε για δύο διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων που δύσκολα αλλάζουν. Αν είσαι από αυτούς που δεν αντέχουν με τίποτα το φως δεν ξέρω κατά πόσο εύκολα θα σε «πείσω» αλλά πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ ομορφότερο πράγμα από τις ηλιαχτίδες που μπαίνουν στο δωμάτιο, όταν ανοίγεις τα μάτια σου. Βάσει της δικής μου εμπειρίας τουλάχιστον (γιατί ο καλός μου λατρεύει το μαύρο σκοτάδι) όσες φορές έχω κοιμηθεί με τα πάντα κλειστά έχω χάσει ολότελα την αίσθηση του χρόνου και ξυπνάω με απίστευτα νεύρα. Αντίθετα, όποτε ξυπνάω και το δωμάτιο το έχει λούσει το φως – ειδικά το χειμώνα – τότε τα πράγματα γίνονται σαφώς πιο αισιόδοξα!

 

4.  Απόκτησε μια ρουτίνα!

Βρες μικρά πράγμα που σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα να τα κάνεις όταν ξυπνάς | το να τρως πρωινό, να ακούς μουσική, να κάνεις το μακιγιάζ σου, να πίνεις χαλαρά τον καφέ σου κ.ο.κ. | και κάνε τα κάθε μέρα. Όλοι ξέρουμε πως το να ξυπνάς κάθε μέρα υγιής είναι από μόνο του ένας λόγος για να βλέπουμε τη ζωή πιο αισιόδοξα αλλά αν το δούμε ρεαλιστικά, ελάχιστοι άνθρωποι το «χρησιμοποιούν» πραγματικά ως κίνητρο για να σηκώνονται κάθε πρωί χορεύοντας πεντοζάλι. Προσπάθησε λοιπόν να δημιουργήσεις την προσωπική σου ρουτίνα χαράς και ξύπνα κάθε πρωί με ανυπομονησία, για να κάνεις τα πράγματα που σε γεμίζουν. Όσο μικρά και αν είναι, όποια και αν είναι αυτά.

εσείς, τηρείτε κάποιο από τα παραπάνω;

αφήστε μου και τα δικά σας tips!

follow me on Instagram @w.at.about

σας αγαπώ

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *