
Η Κηφισιά είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο σε ότι αφορά στο lifestyle (σε γενικότερο και ειδικότερο πλαίσιο) της Αθήνας. Στολίδι από μόνη της, έχει έναν χαρακτήρα ολότελα δικό της που δεν θα συναντήσεις πουθενά αλλού στην πόλη, ακόμη και στις γείτονες περιοχές της. Έναν χαρακτήρα που αποτελεί μέτρο σύγκρισης και σημείο αναφοράς για ότι υπάρχει, ζει και αναπτύσσεται μέσα της. Από την αρχιτεκτονική, τα εμπορικά καταστήματα, τα εστιατόρια και τους χώρους διασκέδασης μέχρι τους μόνιμους κατοίκους της αλλά και τον κόσμο που την επισκέπεται. Ετσι, γίνεται άμεσα αντιληπτό τι «ταιριάζει» στην Κηφισιά και τι όχι. Η ιταλική τρατορία Giacomo της ταιριάζει ΑΠΟΛΥΤΑ!
Το ανακάλυψα λίγο τυχαία μια μέρα που βόλταρα στη Λεβίδου και μου έκανε εντύπωση που δεν είχε τύχει να ακούσω για αυτό (είναι το πρώην Π-Box). Εκείνη τη μέρα δεν βόλεψε να κάνω τη στάση μου εκεί αλλά θυμάμαι ότι από το λίγο που μπήκα η ατμόσφαιρά του με εντυπωσίασε και αυτό σημαίνει ένα πράγμα! Μπήκε αυτόματα στη λίστα μου για να το επισκεφθώ, όπως και έκανα (μετά από αρκετό καιρό όμως, οφείλω να παραδεχτώ).
Πρόκειται λοιπόν για μια ιταλική τρατορία η οποία είναι ανοιχτή από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ και εκτός από φαγητό, προσφέρει και προσφέρεται για καφέ ή/και σνακ, cocktails και γλυκό.
Αυτό που σίγουρα σε κερδίζει είναι η ατμόσφαιρα και λέω η ατμόσφαιρα και όχι μόνο η διακόσμηση γιατί πραγματικά όλο αυτό που εισπράττεις δεν είναι μόνο ένα πράγμα αλλά ένα σύνολο που σε κάνει να νιώθεις και εσύ αριστροκράτης, και ας μην είσαι!
Οι εσωτερικές του σάλες είναι αρχοντικές σαν ένα σαλόνι σε κάποιο παλάτι της Ρώμης ή του Μιλάνου. Πολυέλαιοι κρέμονται από το κυψελωτό ταβάνι, λευκά τραπεζομάντηλα, τραπέζια με ξύλο και μάρμαρο…
Ο εξωτερικός του χώρος είναι για καπνίζοντες και αν με ρωτάτε είναι και το μόνο σημείο το οποίο δεν μου αρέσει. Αφενός γιατί με το που μπαίνεις είναι το πρώτο που συναντάς και αν δεν καπνίζεις σε υποδέχεται η τσιγαρίλα όσων καπνίζουν, αφετέρου ακριβώς επειδή είναι για καπνίζοντες μαζεύει περισσότερο κόσμο που είναι για καφέ και μου μοιάζει λίγο «άσχετο» σε σχέση με την «εμπειρία» που ζεις μπαίνοντας μέσα!
Το προσωπικό είναι πολύ ευγενικό και πρόθυμο να σου εξηγήσει τα πάντα, ειδικά όταν έρχεται η στιγμή της επιλογής από τον κατάλογο! Στο μενού λοιπόν (βρίσκεται εδώ) θα συναντήσεις πάρα πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις οι οποίες θα σε βάλουν σε διλήμματα! Πήγαμε Κυριακή μεσημέρι και επειδή ήμασταν μόνο οι δυο μας, εγώ και ο Κωνσταντίνος, είπαμε να μην ξεφύγουμε και παραγγείλουμε τα πάντα γιατί είναι κρίμα να μην μπορούμε στο τέλος να τα φάμε και να τα κοιτάμε.
Ετσι, αποφύγαμε εντέχνως τις δελεαστικές επιλογές σε Antipasti αλλά και τις Σαλάτες γιατί μας φάνηκαν λίγο ακριβές σε σχέση με το γεγονός ότι στην ίδια τιμή μπορείς να πάρεις κάτι πιο χορταστικό όπως για παράδειγμα pizza η οποία είναι αυθεντική ιταλική με λεπτή και τραγανή ζύμη!
Ως vegetarian εγώ, δεν θα έλεγα ότι ΔΕΝ είχα επιλογές αλλά σίγουρα το μεγαλύτερο ποσοστό της κάρτας «παίζει» περισσότερο με προτάσεις που έχουν ή είναι κρέας. Επιλέξαμε λοιπόν μια Pizza με ποικιλία μανιταριών, τρούφα και θυμάρι για τη μέση (η οποία έφτασε όπως έπρεπε και καθόλου λιπαρή και υπέρ-φορτωμένη όπως συμβαίνει συνήθως στα περισσότερα εστιατόρια).
Το δικό μου κυρίως ήταν τα Νιόκι με σάλτσα γκοργκοντζόλα σπανάκι και καρύδια. Ως γεύση ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ απλά το μόνο που θα ήθελα – γιατί έτσι και αλλιώς είναι από μόνα τους πιο βαριά – είναι να μην καλυμπάνε τόσο πολύ στη σάλτσα.
Ο Κωνσταντίνος επέλεξε Paccheri amatriciana που ήταν πιάτο ημέρας και δεν άφησε ίχνος μετά από λίγα λεπτά!
Όπως καταλαβαίνει κανείς και από τον τίτλο σε γενικές γραμμές μείναμε παραπάνω από ευχαριστημένοι και σίγουρα το προτείνουμε παντού ενώ σίγουρα σκοπεύουμε να πηγαίνουμε ξανά και ξανά και οι ίδιοι! Με μια γρήγορα ματιά στον κατάλογο μοιάζει ακριβό αλλά αν κάνεις έξυπνες επιλογές θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι καθόλου και χορταίνουν απόλυτα ΟΛΕΣ σου οι αισθήσεις!
Εσείς, έχετε επισκεφθεί το Giacomo;
ελάτε να συζητήσουμε κάτω στα σχόλια
Το κανάλι μου στο Youtube | κάνετε subscribe και δείξτε μου την αγάπη σας, εδώ
Facebook @watabout.gr
Ακολουθήστε με στο Instagram @w.at.about
Leave a Reply