Αυτήν τη στιγμή ανοίγω ένα Μεγάλο Κεφάλαιο στην Ιστορία αυτού εδώ του site για 3 βασικούς λόγους. Α. Γιατί ήρθε η στιγμή να σας συστήσω τον γάτο μου, τον Sherlock. B. Γιατί θα πρέπει να περιοριστώ και να μη γεμίσω ΣΕΛΙΔΕΣ που να εξομολογούμαι πόσο πολύ αγαπώ τον γάτο μου τον Sherlock και Γ. Γιατί θα πρέπει να αναφέρω ΜΟΝΟ 5 θετικά πράγματα του να έχεις γάτο, τη στιγμή που κατά τη γνώμη μου υπάρχουν εκατομμύρια!
1. Είναι αυτόνομες.
Η γάτα δεν χρειάζεται να μάθει, η γάτα ξέρει! Ξέρει που και πως να κάνει τις βασικές της ανάγκες, ξέρει και μπορεί να καθαριστεί μόνη της, ξέρει πως μπορεί να φάει 5 κροκέτες αν πεινάσει και να μην πέσει με τα μούτρα στο μπωλ σα να μην υπάρχει αύριο. Γενικότερα ξέρει και συμφέρει! Δεν χρειάζεται να την εκπαιδεύσεις για τίποτα – και να ήθελες, δεν εκπαιδεύεται – δεν χρειάζεται να πρέπει να τη βγάλεις έξω είτε στους μείον 5 βαθμούς με μπόρα και αγιάζι, είτε με καύσωνα και λιοπύρι. Είναι από τα πιο ανεξάρτητα και αυτόνομα κατοικίδια και για αυτό τις αγαπάμε πολύ!
2. Είναι στοργικές.
Για τις γάτες κυκλοφορεί η ίδια «βρώμα» που κυκλοφορεί και για τις ανεξάρτητες γυναίκες εκεί έξω. Πως έχουν καρδιά από πέτρα, κοιτούν μόνο την πάρτη τους και είναι ανίκανες να αγαπήσουν. Φυσικά όλα αυτά είναι μπούρδες και ψέμματα. Η αγάπη που έχω πάρει από τον Sherlock δεν συγκρίνεται με κανενός ανθρώπου! Είναι συνέχεια δίπλα μου – κυριολεκτικά ούτε τουαλέτα δεν μπορούμε να πάμε στο σπίτι – και έχει ένα τρομερό ένστικτο μόλις καταλάβει πως δεν είμαι καλά ή κλάψω και έρχεται τρέχοντας κοντά μου, όπου και αν βρίσκεται. Τρελένεται για αγκαλιές και χάδια, με παρακολουθεί συνέχεια με ένα ύφος «σε προσέχω» – μη και σε πειράξει η καφετιέρα – και είναι περιττό να σας πω πως κάθε βράδυ κοιμόμαστε μαζί (ναι σαν τις γεροντοκόρες χοχοχο). Υπάρχουν φορές και μέρες που έχω νιώσει πως θα είχα βιώσει πολύ πιο τραγικά μια κατάσταση αν ήμουν μόνη, χωρίς τον Sherlock.
3. Είναι πανέξυπνες.
Σαν και τα αφεντικά τους (το λένε και οι έρευνες). Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως όταν θέλουμε να τονίσουμε πόσο έξυπνος είναι κάποιος, λέμε «είναι Γάτα»! Δε λέω, η αφέλεια ενός σκύλου είναι χαριτωμένη αλλά τίποτε δεν συγκρίνεται με την εξυπνάδα και εννιότε την πονηριά μιας γάτας! Ανήκουν στο είδος των αιλουροειδών και είναι απίστευτα ενδιαφέρον να τις παρατηρείς πως κάνουν όταν θέλουν να επιτεθούν σε κάτι (ο Sherlock στα παιχνίδια του, άντε και στα έντομα το καλοκαίρι), με τι τρόπο ψάχνουν – ανιχεύουν κάτι και φυσικά το γεγονός πως απ’ όποιο ύψος και να πέσουν προσγειώνονται «κυρίες» με τα πόδια!
4. Ζουν άνετα σε διαμερίσματα.
Δε λέω, το σκυλάκι το κανίς – που μη και το΄χασε κανείς – μπορεί να μην πιάνει πολύ χώρο αλλά σε κάθε περίπτωση ο σκύλος θέλει να βγει έξω, να τρέξει, να παίξει… Η γάτα από την άλλη – και ειδικά η Περσίας που έχω εγώ – ζει και βασιλεύει από τον καναπέ της! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως μια γάτα δένεται με το χώρο και της προκαλεί μεγάλο στρες αν τη μετακινείς συνεχώς, σε αντίθεση με τον σκύλο που δεν χαμπαριάζει. Αν λοιπόν ζεις σε μια μεγάλη πόλη όπως εγώ, σε διαμέρισμα, τότε η γάτα είναι η τέλεια επιλογή. Και στο σημείο αυτό να τονίσω και κάτι. Θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ – για να μην πω εγκληματικό – να παίρνει κάποιος σκύλο, να μένει σε διαμέρισμα και να τον περιορίζει να ζει στο μπαλκόνι για να μη του «χαλάσει» το σπίτι!
5. Πλεονεκτήματα Κτην-Ιατρικής Φύσης
Οι γάτες κινδυνεύουν από πάρα πολύ λιγότερες ασθένειες απ’ ότι οι σκύλοι, χρειάζονται λιγότερα εμβόλια και λιγότερες επισκέψεις στον Κτηνίατρο. Αυτό εκτός από οικονομική ελάφρυνση προσφέρει κατά κύριο λόγο και μια σημαντική ψυχολογική ελάφρυνση για το well being της γατούλας σας, αλλά και το δικό σας!
Leave a Reply