Γιαγιά Μίλα Μας Για Σένα | Ένα Μοναδικό Δώρο Για Τη Γιαγιά Που Θα Περάσει Από Γενιά Σε Γενιά!

0 1

Αυτή η ιστορία έχει τη μεγαλύτερη δύναμη και το πιο ζωηρό ενδιαφέρον για τους πιο κοντινούς του ανθρώπους.

Ποιες είναι οι ρίζες μας; Σε ποιον μοιάσαμε;
Πώς έζησαν οι άνθρωποι χάρη στους οποίους είμαστε εμείς στον κόσμο;

Τι τους έδινε χαρά και τι τους στενοχωρούσε;
Ποια διδάγματα αποκτούμε για μας τους ίδιους και τις επόμενες γενιές;

Σήμερα θα σας εκμυστηρευτώ κάτι. Δεν αγαπώ τα σουβενίρ. Δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα τα αναμνηστικά (από κοινωνικές εκδηλώσεις, ταξίδια, στιγμές…) και σπάνια θα κρατήσω κάτι “για να μου θυμίζει…”. Ωστόσο, από μωρό, έμαθα και εγώ και τα αδέρφια μου σε μια παράδοση που την αγαπώ πολύ και σκοπεύω να περάσω και εγώ στα παιδιά μου: το οικογενειακό λεύκωμα. Είναι κάτι που μας έφτιαξε η μητέρα μας και μέσα υπάρχουν καταγεγραμμένα πράγματα για τη ζωή μας, κυριολεκτικά από το μηδέν. Από τη στιγμή που γεννηθήκαμε (τι ώρα, τι καιρό έκανε, ποιος ήταν ο γιατρός κ.ο.κ.) και μετά, με κάθε λεπτομέρεια (τα πρώτα βήμματα, συνήθειες, “παραξενιές”, λογάκια, η πρώτη βόλτα) οτιδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε.

Φυσικά, το ίδιο ξεκίνησα και εγώ για τη Βαλέρια, το ίδιο θα κάνω και για το δεύτερο τριανταφυλλάκι μας που έρχεται από μέρα σε μέρα αλλά την προηγούμενη εβδομάδα, μια αντίστοιχη έκπληξη περίμενε και τη γιαγιά μας. Τη μητέρα μου! Το βιβλίο «Γιαγιά, μίλα μας για σένα»! Πρόκειται για ένα μοναδικό, άγραφο λεύκωμα 132 σελίδων, το οποίο μέσα από προσεκτικά επιλεγμένες ερωτήσεις θα τη βοηθήσουν να καταγράψει τις αναμνήσεις της, από τα παιδικά της χρόνια μέχρι σήμερα (η αντίστοιχη έκδοση υπάρχει διαθέσιμη και για τον παππού) .

Παραδοσιακή ή μοντέρνα, δεν έχει σημασία… Το λεύκωμα αυτό είναι ότι πιο μοναδικό μπορείτε να προσφέρετε ως δώρο – Χριστούγεννα έρχονται και νομίζω πως λόγω κατάστασης είναι ακόμη πιο ιδιαίτερα – στη Γιαγιά (και στον Παππού) της οικογένειας, αφού εκτός από πολύ προσωπικό, το καθιστά ένα ΤΕΛΕΙΟ ΔΩΡΟ για όλη την οικογένεια αφού όσα καταγραφούν μέσα θα περάσουν και θα μείνουν από γενιά σε γενιά αλλά θα βοηθήσουν και εμάς – τα παιδιά τους – αλλά και τα εγγόνια τους αργότερα, να μάθουν πράγματα που ίσως δεν γνώριζαν ποτέ!

Η δική μου μητέρα συγκινήθηκε και χάρηκε όσο τίποτα με το που της το εμφάνισα ενώ στο άκουσμα μόνο κάποιων από τις ερωτήσεις ξεκίνησε να διηγείται τις ιστορίες της.

Θα το βρείτε διαθέσιμο στο familium.gr αλλά και στα Public.

Share your love

My Youtube channel

Follow me on Instagram @elena_ioannidou_lamaj

Facebook @watabout.gr

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *