Το πρώτο μου θέμα για φαγητό δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο πέρα από το Brunch. Για όσους δεν γνωρίζουν (;;;; !!!!) Brunch είναι το γευστικό πάντρεμα του Breakfast και του Lunch και αφορά σε εκείνη τη στιγμή της ημέρας που έχει πάει σχετικά αργά για πρωινό και είναι οριακά στο να ξεκινήσει το μεσημεριανό. Δεδομένου του ότι κάτι τέτοιο το ¨παθαίνουμε¨ κατά βάση το Σαββατοκύριακο, το Brunch ήρθε και εγκαταστάθηκε στο γευστικό χάρτη της Αθήνας – φαντάζομαι και όχι μόνο – τα τελευταία περίπου 2 χρόνια και πλέον δεν υπάρχει μαγαζί που να σέβεται τον εαυτό του και να μην το προσφέρει κάπου μεταξύ 12.00 με 17.00 κάθε Σάββατο και Κυριακή.
Γνωστή ¨λιχούδα¨ το Brunch το έχω λατρέψει για το λόγο του οτι εφόσον συνδυάζει τις γεύσεις ενός πλούσιου πρωινού με τις επιλογές ενός αγαπημένου μεσημεριανού, οι προτάσεις στους καταλόγους των εστιατορίων κ bars της πόλης είναι ατελείωτες.
Από τις κλασσικές και πάμπολες παραλλαγές σε Αυγά και Melted Sandwiches μέχρι τις αμαρτωλές σοκολατένιες τηγανίτες και τα 8όροφα cakes, το Brunch δεν θα μπορούσε παρά να έχει μόνο λάτρεις και κανέναν εχθρό (πραγματικά γιατί τόση γκρίνια;;;).
Με αφορμή λοιπόν όλα τα παραπάνω αλλά και για την ¨ικανοποίηση¨ αυτού εδώ του site, έχω βάλει στόχο να εξερευνήσω όλα τα Brunch εκεί έξω.
Πρώτη – επίσημη – στάση έκανα στο ODORI Vermuteria Di Atene και ο λόγος δεν ήταν ένας αλλά αρκετοί.
Αρχικά ήθελα από καιρό να πάω, όχι για το φαγητό αλλά γιατί είχα ακούσει από αρκετούς γνωστούς μου, πάρα πολύ καλά λόγια για τα cocktails που προσφέρει (αυτός είναι ο δεύτερος στόχος εξερεύνησης) και γενικότερα για το Bar του.
Αν και πήγα Κυριακή Μεσημέρι (η επίσημη του Brunch), αυτό που είδα είμαι σίγουρη πως δικαιολογεί σίγουρα τον -καλό – χαμό που έχει γίνει! Ο χώρος είναι μοναδικός και με το που μπαίνεις μέσα αφήνεις κάθε σου σκοτούρα στο χαλάκι της εξώπορτας!
Άνοιξε και σε περιμένει σε μια από τις πιο όμορφες περατζάδες του κέντρου. Πίσω από την πλατεία Κλαυθμώνος στον πεζόδρομο που ενώνει την Πραξιτέλους με την Ευριπίδου και μοιάζει κυριολεκτικά με Κήπο!
Φως, Χρώμα και Ξύλο παντού… και είναι απίθανο να μην προσέξεις την εντυπωσιακή, εξωτική ταπετσαρία και τα χρυσά κλουβάκια / φωτιστικά με τα μικρά παπαγαλάκια (μπορεί και να μην ήταν παπαγαλάκια). Με φανταζόμουν ήδη κάποιο χαλαρό απόγευμα/ βράδυ να απολαμβάνω τη συντροφιά μιας όμορφης συζήτησης με φίλους, παρέα με ένα (δύο, τρία) γευστικό cocktail στο χέρι.
Στο θέμα μας τώρα….
Ο κατάλογος του Brunch δεν ήταν ούτε μικρός (εκνευρίζομαι αφόρητα όταν θες να δοκιμάσεις πράγματα και στο Brunch τα προσφερόμενα είναι τύπου τρία) ούτε και μεγάλος ώστε να μη ξέρεις τι γίνεται. Είναι όσο πρέπει και οι γεύσεις του καλύπτουν τα πάντα.
Προσφέρονται διάφορες παραλαγές σε αυγά, σε pizza, σε burgers αλλά και γλυκά.
Αυτά που δοκιμάσαμε ομολογουμένως δεν ήταν πολλά αλλά ήταν αρκετά για να θέλουμε να ξαναπάμε:
- μια ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ, διαφορετική από την κλασσική, Croque Madame με ψωμί με φυσικό προζύμι, μοσχαρίσια ταλιάτα, diavola sauce & Grana Padano, τηγανητό αυγό και πατατάκια λευκής τρούφας. Ήταν κάτι μεταξύ της κλασσικής Croque Madame και του δημοφιλούς (φαντάζομαι θα αυξηθούν, πληθύνουν και εδώ σιγά, σιγά) steak sandwiches. Δεν ήθελα να τελειώσει! Το κρέας ήταν πολύ μαλακό, το αυγό τέλεια μαγειρεμένο και όλες οι γεύσεις έδεναν απίστευτα μεταξύ τους! (8.50 euro)
- τα 2 αφράτα pancakes γλυκοπατάτας με αυγό, λουκάνικο salsiccia, ψητή scamorza & marple syrup. Ήταν πάρα πολύ χορταστικό και καταλάβαινες κάθε γεύση ξεχωριστά αλλά και όλο το πλούσιο πάντρεμα μαζί! (9.00 euro)
Στα plus +++ να αναφέρω τον εξαιρετικό flat white και το πάρα μα πάρα πολύ εξυπηρετικό και καλά ενημερωμένο προσωπικό!!!!
Αν με ρωτάς, έχεις ήδη αργήσει. Πρέπει να πας οπωσδήποτε! Εγώ θα ξαναπάω σίγουρα.
ODORI Vermuteria Di Atene: Σκουλενίου 2, Αθήνα, 21 0331 4674
Leave a Reply