Γλυκό σε 5’: Parfait Σοκολάτα – Φυστικοβούτυρο!

0 2

Ψέμματα δεν θα σας πω. Μισώ το μαγείρεμα.

 

Προφανώς και δεν πεθαίνω της πείνας ούτε τρώω απ’έξω (διαβάζει και η Μανούλα) αλλά επειδή είμαι ψυχαναγκαστικό πλάσμα (σε ακραίο βαθμό) και μόνο που σκέφτομαι τη σαλτσούλα να πετάγεται (ή οτιδήποτε άλλο κατά το μαγείρεμα), ταυτόχρονα πετάγεται και μια φλέβα τρόμου στον εγκέφαλό μου, ο οποίος με «διατάζει» να έχω τα πάντα μονίμως καθαρά, στρατιωτικά τακτοποιημένα και αποστειρωμένα θα έλεγα (ναι, ναι τα λέω αυτά γιατί δεν έχω ακόμη παιδιά, όταν κάνω θα σας πω).

 

Επίσης λόγω των ανωτέρω, η διαδικασία του μαγειρέματος δεν μου προκαλεί καμία χαλάρωση όπως συμβαίνει σε άλλους (;;;;;;;;;;;;;;;;) αλλά το αντίθετο.

 

Αν κάτι λοιπόν με ενθουσιάζει σε αυτόν τον τομέα είναι σίγουρα οι συνταγές που απαντούν στη λέξη Ευκολία! Λίγος χρόνος, λίγα υλικά, καμία «ζημιά», καμιά ταλαιπωρία, τέλειο αποτέλεσμα!

 

Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για γλυκά καθώς όπως όλοι ξέρουμε η ζαχαροπλαστική είναι πιο «απαιτητική» από τη μαγειρική.

 

Σε αυτό λοιπόν το ποστ θα σας δείξω πως φτιάχνω ένα πανεύκολο Parfait σοκολάτας με μπανάνα και φυστικοβούτυρο, το οποίο είναι η τέλεια αλλά και υγιεινή λύση για κάθε λιγούρα.


Υλικά για 2 μερίδες

1 κούπα γιαούρτι με γεύση βανίλια
1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
1 κ.σ. σκόνη κακάο
1 κ.γ. μέλι (προεραιτικά, αν το θέλετε πιο γλυκό)

1 Μπανάνα
Μούσλι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το φυστικοβούτυρο και τη σκόνη κακάο. Μπορείτε και με σύρμα αλλά και με κουτάλι.

Μόλις γίνουν όλα ένα εννιαίο και πιο παχύρευστο μείγμα, τα μοιράζετε σε 2 ποτήρια (ή όπου αλλού σας εξυπηρετεί να τα σερβίρετε).

Κόβετε την μπανάνα σε φετούλες και την τοποθετείτε πάνω από το parfait.

Προσθέτετε το Μούσλι στην κορυφή.

Καλή όρεξη!

Tips: Διατηρείται στο ψυγείο | Αντί για φυστικοβούτυρο μπορείτε να δοκιμάσετε και Ταχίνι με Μέλι ή με Σοκολάτα.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *