Κάτσε Μέσα | Σειρά: The Handmaid’s Tale | Γιατί δεν μου άρεσε.

4comments 5

Αν διαβάσατε το προηγούμενο μου άρθρο, θα διαπιστώσατε πως αυτήν την περίοδο αναζητώ μανιωδώς νέες σειρές που θα μου κάνουν συντροφιά τα χειμωνιάτικα, αυτοκτονικά βράδια, μέχρι να επιστρέψει ο τηλεοπτικός “The Winter Is Coming” aka Game Of Thrones!

 

Σε μια από τις πρώτες μου αναζητήσεις στο γραφείο, μεταξύ συναδέλφων, έπεσε στο τραπέζι και το The Handmaid’s Tale.

 

Ευκαιρία δεν έχασα και εκτός από τις συστάσεις, μπήκα και το έψαξα. Η σειρά έχει πάρει πάρα πολύ καλές κριτικές και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα κέρδισε πέντε ολόκληρα βραβεία Emmy!

 

Η σειρά αυτή δεν μου άρεσε καθόλου και αν είστε fan και θέλετε να με λιθοβολήσετε, αφήστε με τουλάχιστον πρώτα να εξηγηθώ:

 

Για αρχή να δηλώσω πως ένας από τους λόγους που θέλησα να τη δω είναι γιατί έμαθα πως πρωταγωνιστεί ένα από τα Hollywood Crushes μου, ο Joseph Fiennes. Ο Joseph Fiennes μεγάλωσε…

Ναι, αυτό δεν είναι σοβαρός λόγος αλλά είπα να ξεκινήσω με κάτι light. Πάμε παρακάτω.

 

Η σειρά είναι «δραματική», βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Καναδής Margaret Atwood και πραγματεύεται μια ιστορία η οποία θα έπρεπε μάλλον να την κατατάσει σε σειρά φαντασίας…

 

Στο κοντινό μέλλον, τα ποσοστά γονιμότητας καταρρέουν ως αποτέλεσμα των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών και της ρύπανσης του περιβάλλοντος.

 

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο «ξεπροβάλει» στις ΗΠΑ (γιατί που αλλού;) η χριστιανική οικονομική κυβέρνηση της «Γαλαάδης» – που κανείς δε σου λέει από που κ ως που και ότι τι, τι ε, τι τι – και δημιουργεί ένα νέο, στρατιωτικοποιημένο, ιεραρχικό καθεστώς φανατισμού και νεοσύστατων κοινωνικών τάξεων, στις οποίες οι γυναίκες υποβιβάζονται άγρια ​​και δεν επιτρέπεται από το νόμο να εργάζονται, να κατέχουν περιουσία, να διαχειρίζονται χρήματα ή να διαβάζουν.

 

Όσες έχουν απομείνει ακόμη γόνιμες, γίνονται «υπηρέτριες» και κινούμενες ωοθήκες και αφού περάσουν από εκπαίδευση, ανατίθενται στα σπίτια της κυρίαρχης ελίτ, όπου πρέπει να υποβάλλονται σε τελετουργικό βιασμό με τους άρρενες δασκάλους τους προκειμένου να μείνει η κάθε μια έγκυος και να κάνει παιδιά για αυτούς τους άνδρες και τις συζύγους τους (που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά).

 

Όλο αυτό έρχεται και δένει με το γεγονός ότι το νέο κυβερνητικό καθεστώς είναι στην ουσία μια αίρεση, όλες οι γυναίκες αποκτούν ονόματα από τη Βίβλο και τις Γραφές, οι «υπηρέτριες» είναι ντυμένες σαν κοκκινοσκουφίτσες και άλλες ιστορίες για αγρίους.

Στο ενδιάμεσο στα επεισόδια γίνεται συνέχεια αναφορά και στο παρελθόν της πρωταγωνίστριας το οποίο υποτίθεται μας βοηθά να καταλάβουμε πως φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, μέσα από μια ματιά στην προσωπική ζωή της ίδιας.

 

Τι; Κουραστήκατε να διαβάζετε; Εγώ να δείτε που έφτασα μέχρι το επεισόδιο τέσσερα και αναφωνούσα σαν τον Σπύρο στους Απαράδεκτους «τι έγινε ρε παιδιά;».

 

Μπορεί λοιπόν η σειρά να σαρώνει (!!!!!!;;;;;;;;;), ενδεχομένως για τα βαθύτερα φεμινιστικά και άλλα μηνύματά της ΑΛΛΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ γιατί:

Με εκνευρίζει η πρωταγωνίστρια. Μπορεί να είναι ο ρόλος, μπορεί να είναι το story, μπορεί να είναι αυτό που ίσως την κάνει πετυχημένη αλλά σε κάθε επεισόδιο τα 25 από τα 40 λεπτά κοιτάζει στο κενό, μιλά αργά και γενικά έχει το βλέμμα της αλήθωρης αγελάδας. Δεν ξέρω αν είναι ο ρόλος που δε μου αρέσει ή η ερμηνεία της ίδιας αλλά πραγματικά δε νιώθω καθόλου άνετα να την παρακολουθώ.

 

Με εκνευρίζει όλη η ιστορία σε συνδυασμό με το γεγονός του ότι έχει κενά. Πιο ρεαλιστικοί μου φαίνονται οι Δράκοι της Daenerys Targaryen στο Game Of Thrones και ο Αρμαγεδών που απειλεί τη Γη, παρά η συγκεκριμένη ιστορία η οποία με τον τρόπο που παρουσιάζεται στη ροή των επεισοδίων δεν σε αφήνει αφενός να καταλάβεις «τι έγινε ρε παιδιά» και από την άλλη…come on………τα χερουβίμ έγιναν κυβέρνηση, όλοι όσοι είναι στρατιωτικοί έχουν γυναίκες που δεν κάνουν παιδιά και όσες μπορούν να κάνουν παιδιά έγιναν «σκλάβες» τους και μεταξύ άλλων υποβάλλονται στο να μιλούν μεταξύ τους «Καλημέρα, ο Θεός να μας ευλογεί» – «Ευλόγησον».

Όλα αυτά, τονίζω ξανά, στο κοντινό μέλλον. Μόνο που όλα τα πλάνα είναι βγαλμένα από την Προ Χριστού εποχή.

 

αν την έχετε δει αφήστε μου σχόλια

και αν έχετε να μου προτείνετε και άλλες σειρές για να βγάλω το χειμώνα,

 αφήστε μου πληροφορίες!

σας αγαπώ!

 

4 Comments
 • barefoot duchess
  September 28, 2017

  Δεν την έχω δει. Σκοπεύω όμως. Σου προτεινω το This Is Us και το Big Little Lies

  • [email protected]
   October 1, 2017

   Το πρώτο το έχω και εγώ στη λίστα. Το δεύτερο είδα λίγο στην πρεμιέρα του και βαρέθηκα 🙁

 • Φίλια
  September 27, 2017

  Για τον χειμώνα μπορείς να δεις:
  Fargo (3 κύκλοι επεισοδίων μέχρι τώρα),
  Black mirror (έχει να κάνει με τη (κατα)δυναστεία των social),
  Stranger things (ε ε ε ερχεται ο 2ος κύκλος),
  Better call Saul (αν ήσουν φαν του breaking bad)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *