


Στην εποχή του COVID-19 το άρθρο φαίνεται οξύμωρο αλλά αρκετοί είναι αυτοί που εκτός καραντίνας έχουν τολμήσει και συνεχίζουν να τολμούν κάποιο ταξιδάκι. Άλλωστε δεν χρειάζεται να μεταναστεύσεις σε άλλη χώρα. Και μια “εγχώρια” απόδραση αρκεί, τόσο για να αλλάξει κανείς παραστάσεις όσο και για να γνωρίσεις τον άλλο λίιιιγο καλύτερα! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που λένε πως αν θες να μάθεις τον άλλο, πηγαίνετε μαζί διακοπές. Εκεί συνήθως φαίνεται ο χαρακτήρας του ανθρώπου, οι συνήθειες αλλά και οι..παραξενιές, μακριά από την καθημερινότητα και το comfort zone του καθενός.
Μπορεί λοιπόν να επιστρέψετε πιο δεμένοι και αγαπημένοι από ποτέ αλλά μπορεί να διαπιστώσετε και πράγματα που δεν είχατε δει ποτέ ο ένας στον άλλο και δεν σας αρέσουν.
Στο σημερινό άρθρο σας δίνω μερικά tips από τη δική μου εμπειρία, για να μην επιστρέψετε στη βάση σας ως…πρώην!
Φανερώστε από πριν τον “ταξιδιωτικό σας χαρακτήρα”
Ειδικά για τα ζευγάρια που θα κάνουν το πρώτο τους ταξίδι μαζί, καλό είναι να προηγηθεί μια συζήτηση σε σχέση με το τι αρέσει στον καθένα να κάνει. Αν ο ένας λατρεύει να ξυπνά από τα χαράματα και να κάνει εξερευνήσεις, να τρέχει σε μουσεία, και βολεύεται με το “πρόχειρο φαγητό” και ο άλλος προτιμά να “λιώνει σε μια πισίνα” όλη μέρα, να δοκιμάζει νέες γεύσεις σε εστιατόρια και να γυρνά στα μαγαζιά για shopping, είναι προτιμότερο – έως και υπέρ απαραίτητο θα έλεγα – να συζητηθεί από πριν!
Ξεκινήστε με μικρά, σύντομα ταξίδια
Σίγουρα υπάρχουν και εξαιρέσεις αλλά καλό θα ήταν τα πρώτα σας ταξίδια μαζί να είναι μικρής διάρκειας παρά να κάνετε εξ αρχής ένα μεγάλο. Οι σύντομες αποδράσεις θα σας βοηθήσουν να “ξεκλειδώσετε” το χαρακτήρα σας σιγά – σιγά και πιο ομαλά ενώ ακόμη και αν προκύψει κάποιο “challenge” κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα είναι πιο εύκολα διαχειρήσιμο.
Ορίστε το Budget
Συμφωνούμε όλοι οτι δεν είναι και η πιο “βολική” συζήτηση αλλά αν με ρωτάτε είναι απαραίτητη. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να έρθεις σε δύσκολη θέση ή αντιμέτωπος με έναν άνθρωπο και καταστάσεις που αφορούν σε χρήματα, είτε αφορά στο ένα άκρο, είτε στο άλλο. Καμιά φορά δεν έχει να κάνει καν με την οικονομική κατάσταση του άλλου (εννοείται και τη δική μας) αλλά με το τι θεωρεί ο καθένας “σημαντικό” ώστε να ξοδέψει τα χρήματα του (και) σε ένα ταξίδι.
Περάστε χρόνο μόνοι σας, ακόμη και όταν ταξιδεύετε μαζί!
Την πρώτη φορά που πήγαμε ταξίδι στο εξωτερικό με τον Κωνσταντίνο ήταν στη Βαρκελώνη, την πόλη που σπούδασα. Επειδή λοιπόν την ήξερα απέξω, την πρώτη μέρα κυριολεκτικά τον ξεπάτωσα χαχαχχα αφού το “πήρα όλο πάνω μου” και του έκανα ένα εντατικό tour για να προλάβουμε και να δει όσα περισσότερα πράγματα γίνεται, χωρίς να τον ρωτήσω τι θέλει. Ενώ του άρεσαν τα πάντα (λογικό, για τη Βαρκελώνη μιλάμε) παραπονέθηκε (ναι, εξίσου λογικό) οτι κουράστηκε και οτι ήθελε και εκείνος να ανακαλύψει τι θέλει να κάνει. Συμφωνήσαμε λοιπόν την επόμενη μέρα να χωριστούμε και να κάνει ο καθένας αυτό που επιθυμεί και να βρεθούμε προς το απόγευμα. Ετσι λοιπόν εκείνος πήγε σε μουσεία και σε μέρη που εγώ είχα έτσι και αλλιώς πάει και εγώ – τι άλλο – ξεχύθηκα στα μαγαζιά χαχα! Ήταν ότι πιο σοφό και σωτήριο κάναμε και από τότε είναι κάτι που εφαρμόζουμε σε κάθε μας ταξίδι μέχρι και σήμερα. Γιατί οι διαφορές που έχουμε στα ταξίδια (πχ εμένα μου αρέσει να λιώνω σόλες και να περπατάω παντού) δεν είναι ανάγκη να αποτελούν εμπόδιο στον άλλο συν οτι κανείς δεν θα πάθει τίποτα αν δεν είναι κολλημένος με το “έτερον ήμισυ” όλο το 24ωρο. Αρκεί φυσικά να συμφωνούν και οι δύο και να υπάρχει μια χρυσή τομή.
Ελάτε να συζητήσουμε στα σχόλια!
My Youtube channel
Follow me on Instagram @elena_ioannidou_lamaj
Facebook @watabout.gr
Leave a Reply