Τι Έφτιαξα | Αλμυρό Cake Με Παντζάρι και Μπλε Τυρί!

0 0

Στην πνοή του χρόνου #διπλής, ανεβάζω επιτέλους αυτήν τη συνταγή που είχα φτιάξει εδώ και μήνες. Αν και δεν είναι “παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη” νομίζω ταιριάζει τελείως στο πνεύμα των ημερών γιατί ασχέτως του πως θα τα περάσει ο καθένας μας φέτος (με 2, 4, 7, max 9 άτομα), είμαι σίγουρη πως τα “τραπέζια” δεν θα λείψουν από τους περισσότερους. Όπως οι περισσότερες συνταγές με τις οποίες καταπιάνομαι στην κουζίνα μου – και σας δείχνω – είναι πανεύκολη, δεν απαιτεί πολλά ή πολύπλοκα υλικά, ούτε σκεύη.

Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε αλμυρό cake με παντζάρι και μπλε τυρί.

ΥΛΙΚΑ

  • 2-3 παντζάρια βρασμένα, καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους
  • Μπλε τυρί. Εγώ εβαλα ένα τριγωνάκι, όπως το πουλάνε συσκευασμένο.
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές γιαούρτι
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι Baking Powder
  • 2 κούπες αλεύρι
  • Πιπέρι
  • Καρύδια. Έβαλα με το μάτι…

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπωλ προσθέτω όλα τα υγρά υλικά. Με αυτό εννοώ και το παντζάρι και το τυρί.
  • Σε ένα άλλο μπωλ προσθέτω όλα τα “ξηρά” υλικά και ανακατεύω.
  • Ενώνω τα “ξηρά” υλικά στο μείγμα με τα υγρά υλικά, ανακατεύοντας σιγά – σιγά με σύρμα (ή κουτάλι αν βολεύει κάποιους), μέχρι να γίνουν ένα. Το αποτέλεσμα είναι μια ζύμη ούτε πολύ ρευστή, ούτε πολύ σφιχτή σαν ψωμί.
  • Λαδώνω μια φόρμα του cake και προσθέτω το μείγμα μου.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά, στους 180 βαθμούς.
  • Το cake είναι έτοιμο όταν βυθίζω μέσα μια οδοντογλυφίδα και βγαίνει καθαρή.

Σημειώσεις

*Λόγω του οτι έχω βάλει τυρί και γιαούρτι, δεν προσθέτω αλάτι.

**Εννοείται βάζετε όποιο τυρί σας αρέσει καλύτερα πχ. φέτα. Απλά ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι απόλυτα ταιριαστός.

***Baby friendly εκδοχή. Κλασσικά ξεχώρισα από το μείγμα – πριν προσθέσω από το τυρί – και έκανα 6 muffins για τη Βαλέρια (η 1 έτους κόρη μου)

Θα χαρώ πολύ αν φτιάξετε τη συνταγή και μου στείλετε τις φωτό σας κάνοντας με tag/mention στο instagram

Share your love

My Youtube channel

Follow me on Instagram @elena_ioannidou_lamaj

Facebook @watabout.gr

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *