Τι Έφτιαξα | Αυγόφετες Με Παντζάρι!

0 2

Η ελληνική κουζίνα δίνει πολλές εναλλακτικές όταν έρχεται η ώρα για το μεσημεριανό φαγητό (αν και πάντα θα ψάχνουμε το κάτι παραπάνω). Στο πρωινό ή στο σνακ όμως υπάρχουν στιγμές που νιώθω οτι “πέφτω σε τοίχο” ως προς τη διαφορετικότητα και την ποικιλία, όταν ειδικά, μιλάμε για το τι θα προσφέρω στη Βαλέρια (στην κόρη μου που τώρα είναι 11 μηνών).

Γενικά δεν τηγανίζω ΠΟΤΕ και δεν συμπαθώ και τα πολλά – πολλά λάδια επομένως η πρώτη μου απόπειρα για Αυγόφετες “my way ” έγινε με δισταγμό (καθώς συνήθως οι μαμάδες μας τις έφτιαχναν τίνγκα στο λάδι/βούτυρο) αλλά η χαρά που πήρα όταν τελικά βγήκαν πεντανόστιμες και πήρα συγχαρητήρια από όσους τις δοκίμασαν, με “δικαίωσε”. Κάπως έτσι το “αγαπήσαμε” και αυτό το πιάτο και προστέθηκε στα πρωινά μας, ως μια εναλλακτική για αυγά.

Προχθές λοιπόν και ενώ ετοιμαζόμουν να τις φτιάξω, σκέφτηκα – και πάλι – πως γιατί να προσφέρω ξανά και ξανά την ίδια γεύση και να μην πειραματιστώ σε κάτι καινούριο; Τις δύο φορές που πρόσφερα παντζάρι στη Βαλέρια “μου το γύρισε πίσω” (πιστεύω φταίει η υφή του που την ξενίζει και ίσως όχι τόσο η γεύση) επομένως ήταν μια καλή ευκαιρία να της το δώσω να το δοκιμάσει “αλλιώς”.

Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε Αυγόφετες Παντζάρι του πεντάλεπτου, με μόνο 3 υλικά και Bonus Αυγόφετες Πορτοκάλι – Καρύδα γιατί είπα να πειραματιστώ διπλά!

Αυγόφετες Παντζάρι

  • Φέτες ψωμί. Εδώ να σημειώσω οτι από το φούρνο μας παραγγέλνω ψωμί ζωρίς ζάχαρη και αλάτι για τη Βαλέρια. Για τις Αυγόφετες θα πρότεινα γενικά να χρησιμοποιήσετε “κανονικό” ψωμί και όχι συσκευασμένα σε φέτες του εμπορίου καθώς, αφενός έχουν τόσα συντηρητικά, αφετέρου λόγω του οτι είναι λίγο “σαν ψεύτικα” πανιάζουν υπερβολικά πολύ όταν τα βουτάς στο μείγμα.
  • 1 Αυγό. Βγάζει περίπου 4-5 αυγόφετες
  • Λίγο γάλα. Για τη Βαλέρια χρησιμοποιώ οτιδήποτε φυτικό (βρώμης, καρύδας, αμυγδάλου κτλ. χωρίς ζάχαρη)
  • 2-3 κουταλιές από τον “χυμό” που βγάζει το παντζάρι.

Αυγόφετες Πορτοκάλι – Καρύδα

  • Φέτες ψωμί
  • 1 Αυγό
  • Λίγο γάλα
  • Σκόνη Πορτοκάλι. Πωλείται σε μαγαζιά που πωλούν μπαχαρικά και μπορεί να μπει και σε σαλάτες και σε πολλά – πολλά πιάτα. Φυσικά αν δεν έχετε βάζετε ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
  • Ινδοκάρυδο ή flakes καρύδας

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το αυγό με το γάλα μέχρι να αφρατέψει.
  • Προσθέτουμε τα επιπλέον υλικά (ανάλογα τη συνταγή) και χτυπάμε ξανά.
  • Βουτάμε μια- μια τις φέτες ψωμί και τις αφήνουμε να ρουφήξουν αρκετό από το μείγμα, και από τις δύο πλευρές.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, φτιάχνουμε τις αυγόφετες μας γυρνώντας και από τις δύο πλευρές

Εννοείται τις προσφέρουμε είτε σκέτες, είτε με ότι επιθυμούμε.

Εδώ παρουσιάζω την baby εκδοχή. Μπορείτε να προσθέσετε αλάτι, ζάχαρη, μέλι και οτιδήποτε άλλο θέλετε στο μείγμα, αν δεν προορίζεται για μωρό ή γενικά για όποιον δεν “απαγορεύεται” να καταναλώνει τα συγκεκριμένα υλικά.

Θα χαρώ πολύ αν φτιάξετε τη συνταγή και μου στείλετε τις φωτό σας κάνοντας με tag/mention στο instagram

Share your love

My Youtube channel

Follow me on Instagram @elena_ioannidou_lamaj

Facebook @watabout.gr

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *