Τι Έφτιαξα | Κορεάτικα, ζυμαρένια πιτάκια σε ελληνική εκδοχή, γεμιστά με τυρί!

0 2

Τι έφτιαξα πάλι; Ποιος, εγώ; Που έχω δηλώσει οτι “μισώ” το μαγείρεμα, να καταπιάνομαι ΚΑΙ με την Κορεάτικη γαστρονομιά! Και να την φέρνω και “στα μέτρα” μου. Όταν ανακάλυψα οτι μπορώ να φτιάξω ζυμαρένια πιτάκια από πουρέ πατάτας, με μόνο 3 υλικά, σε 5 λεπτά τύπου, να μπορούν να είναι και vegan (για τους φίλους μου εκεί έξω), να μπορούν να καταναλωθούν και από βρέφη (για τις φίλες μανούλες που το μαγείρεμα έχει γίνει πονοκέφαλος, εκεί έξω), να είναι ελαφριά, χωρίς λάδια και τηγάνισμα (για τους fit φίλους) και να μην χρειάζεται να βομβαρδιστεί η κουζίνα από σκεύη και πολλά – πολλά (για τους ψυχαναγκαστικούς με την καθαριότητα – όπως εγώ – φίλους) ένιωσα σα να ανακάλυψα οτι μπορώ να φτιάξω τούρτα γενεθλίων από νερό και αέρα!!!

Η original κορεάτικη συνταγή τα ονομάζει korean pancakes και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πουρές πατάτας, ζάχαρη, αλεύρι ρυζιού και τυρί στη γέμιση. Εγώ θέλησα – κλασσικά – να πειραματιστώ και ως αρχική σκέψη να τα προσαρμόσω στις παρούσες διατροφικές επιταγές της Βαλέριας (η κόρη μου που είναι 10 μηνών τώρα) και έπειτα στις δικές μας. Οπότε σας παρουσιάζω την ελληνική εκδοχή αλλά και κάποιες ιδέες μου – που δεν έχω εφαρμόσει ακόμη αλλά έχω σκοπό.

Υλικά

  • 4 μεσαίες πατάτες
  • 3 κ.σ. Αλεύρι (εγώ χρησιμοποιήσα βρόμης/βρώμης, εκτιμώ οτι κάνουν όλα τα είδη)
  • Τυρί της αρεσκείας μας (στης Βαλέριας έβαλα ανθότυρο και στα δικά μας τι άλλο… φέτα)
  • Ρίγανη, πιπέρι (προεραιτικά)

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε και σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τις πατάτες σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν
  • Τις σουρώνουμε και τις επανατοποθετούμε στην κατσαρόλα όπου με ότι σκεύος / εργαλείο εξυπηρετεί τον καθένα, τις κάνουμε πουρέ.
  • Προσθέτουμε τις 3 κ.σ αλεύρι και ξεκινάμε να πλάθουμε μέχρι να έχουμε στα χέρια μας ένα μαλακό ζυμαράκι που δεν κολλάει. Αν κρίνουμε οτι κολλάει αρκετά, απλά προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.
  • Προεραιτικά, προσθέτουμε οτι μπαχαρικά/μυρωδικά θέλουμε. Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, οτιδήποτε της αρεσκείας μας.
  • Σχηματίζουμε με τα χέρια μικρά μπαλάκια και δημιουργούμε μια λακουβίτσα στο κέντρο για να τοποθετήσουμε το τυρί. Βάζουμε οτι τυρί ή και συνδυασμό τυριών θέλουμε. Όπως ανέφερα εγώ έβαλα φέτα αλλά πραγματικά δεν υπάρχει περιορισμός στο είδος και στην υφή του τυριού. Δηλαδή μπορεί να μπει και τριμμένο τυρί, το οποίο και θα “λιώσει” περισσότερο. Οτι έχετε και αρέσει στον καθένα.
  • Κλείνουμε την λακουβίτσα και επανασχηματίζουμε με το χέρι την μπαλίτσα. Δεν χρειάζεται να είναι τελείως στρογγυλά, μπορείτε να τα κάνετε και λίγο πιο φλατ, όπως εγώ.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, περνάμε ελάχιστο λάδι με μια χαρτοπετσέτα, τόσο – όσο ώστε να εξασφαλίζουμε οτι δεν θα κολλήσει η πρώτη δόση.
  • Τοποθετούμε όσα πιτάκια χωράνε και ψήνουμε για 3 με 5 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι στην ουσία να γίνει “χρυσαφένια”.

Αυτό ήταν….

Σημειώσεις:

  • Μπορείτε στη γέμιση να βάλετε πραγματικά οτι σας αρέσει και πιστεύετε οτι ταιριάζει στις γεύσεις σας. Ακόμη και λαχανικά ή οτιδήποτε άλλο.
  • Αντίστοιχα μπορείτε να ρίξετε στο μείγμα και τριμμένη παρμεζάνα και να προσθέσετε διαφορετικό τυρι στο εσωτερικό, για ακόμη πιο τυρένια γεύση.
  • Οταν αναφέρω οτι είναι vegan, εννοώ οτι το τυρί, μπορεί να είναι φυτικό.
  • Μπορείτε να τα κάνετε ακόμη πιο φλατ (σαν φέτα τοστ) και χωρίς γέμιση και να τα χρησιμοποιήσετε σκέτα ώστε να φτιάξετε με αυτά το sandwich της αρεσκείας σας.
  • Συντηρούνται – τώρα που έχει πέσει η θερμοκρασία – για 1 μέρα εκτός ψυγείου αλλά μετά θα πρότεινα να τα βάλετε στο ψυγείο. Αν και μεταξύ μας…δεν μένει ούτε δείγμα!

Θα χαρώ πολύ αν φτιάξετε τη συνταγή και μου στείλετε τις φωτό σας κάνοντας με tag/mention στο instagram

Share your love

My Youtube channel

Follow me on Instagram @elena_ioannidou_lamaj

Facebook @watabout.gr

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.