Είχα πολύ καιρό να φτιάξω κάτι καινούργιο και άλλο τόσο να αφήσω μια συνταγή εδώ στο μπλογκ. Ο λόγος; Με 2 μωρά ξέρετε οτι ο χρόνος είτε είναι πολύτιμος, είτε δεν υπάρχει. Αν λοιπόν είστε και εσείς στο ίδιο μήκος κύμματος, αγαπάτε τις πίτες που γίνονται πανεύκολα και λατρεύετε τη μελιτζάνα τότε αυτη εδώ η ανοιχτή πίτα, χωρίς φύλλο με μελιτζάνα, σιμιγδάλι και φέτα παρουσιάζεται από εμένα προς εσάς, για εσάς!
- 5 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
- 300 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 10 ντοματίνια κομμένα σε κυβάκια
- 1 φλ. Σιμιγδάλι ψιλό
- 300 γρ. φέτα
- 1 συσκευασία τυρί cottage
- 3 αβγά
- Δυόσμος
- Ελαιόλαδο
- Πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φρούρνο στους 220˚C. Με ένα πιρούνι τρυπάμε σε δυο-τρία σημεία κάθε μελιτζάνα, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και της ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά. Επειτά αδειάζουμε τη σάρκα τους και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοταρουμε τα μανιτάρια, τα ντοματίνια και μετά προσθέτουμε τη σάρκα της μελιτζάνας. Συνεχίζουμε μέχρι να στεγνώσουν όλα τα υγρά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σε ένα ταψί λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι.
Στο μείγμα της μελιτζάνας προσθέτουμε τα τυριά, τον δυόσμο, τα αβγά, το πιπέρι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και πασπαλίζουμε από πάνω με λίγο σιμιγδάλι ακόμη.
Ψήνουμε στους 180˚C για 50 λεπτά.
Σημειώσεις
- Εχω ξαναπεί ότι ΔΕΝ μαγειρεύω με σκόρδο ή κρεμμύδι επομένως εάν εσείς τα χρησιμοποιείται στην μαγειρική σας, μπορείτε να τα προσθέσετε στη συνταγή και να τα σοτάρετε πριν από τα μανιτάρια.
- Δεν έχω προσθέσει αλάτι γιατί τα τυριά είναι αρκετά αλμυρά αλλά εσείς αν το προτιμάτε μπορείτε να βάλετε.
- Εννοείται χρησιμοποιείτε και οποιαδήποτε άλλα τυριά της αρεσκείας σας.
Θα χαρώ πολύ αν φτιάξετε τη συνταγή και μου στείλετε τις φωτό σας κάνοντας με tag/mention στο instagram
My Youtube channel
Follow me on Instagram @elena_ioannidou_lamaj
Facebook @watabout.gr
Leave a Reply