Πριν καιρό σας είχα δείξει στο instagram τα “αλμυρά” (χωρίς αλάτι φυσικά) pancakes βρώμης/βρόμης που είχα φτιάξει για τη Βαλέρια (τώρα κοντεύει 10 μηνών) και σας είχα πει πως φυλάω για “έκπληξη” το συνοδευτικό τους. Σήμερα λοιπόν σας το αποκαλύπτω: γευστικότατο, πλούσιο, νόστιμο και υγιεινό πάνω απ’ όλα χούμους με παντζάρι!
Όπως είχα αναφέρει και στη διατροφολόγο μας την Ιωάννα, όταν φτιάχναμε το πλάνο της Βαλέριας, εμένα δεν με βολεύει να προσαρμόζω στη μικρή αυτά που τρώμε εμείς αλλά το αντίστροφο. Για κάποιο λόγο βρίσκω πιο ενδιαφέρον, παιχνιδιάρικο και εύκολο αν θέλετε, να δοκιμάζω, να ψάχνω και να δημιουργώ συνταγές “baby version”, τις οποίες αργότερα προσαρμόζω και στα δικά μας “μέτρα”. Τι πιο εύκολο άλλωστε να προσθέσεις αλάτι ή/και ζάχαρη/ μέλι κάπου, αν χρειαστεί. Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν μέρες που συμβαίνει και το αντίστροφο.
Κάπως έτσι λοιπόν και εφόσον απουσιάζει το μεγαλύτερο εύρος τυριών από το διατροφολόγιο της (ακόμη), ήθελα να της προσφέρω κάτι νόστιμο σε αλμυρή εκδοχή, μαζί με τα pancakes της, το οποίο να μπορεί να το απολαύσει όλη η οικογένεια. Το χούμους είναι από τις αγαπημένες μου γεύσεις και χωρίς ιδιαίτερο κόπο μπορεί να “παντρευτεί¨με πολλά υλικά, δίνοντας έτσι ένα ενδιαφέρον twist. Η συνταγή λοιπόν σήμερα έχει παντζάρι το οποίο δεν είναι μόνο νόστιμο για τον ουρανίσκο αλλά και για τα μάτια, μιας και το αποτέλεσμα έχει αυτό το υπέροχο ροζ χρώμα που προσωπικά λατρεύω!
Μπορείτε να το απολαύσετε με πάρα πολλούς τρόπους όπως:
- Σκέτο με ψωμάκι (φρέσκο ή ψημένο) και λάδι από πάνω
- Με pancakes
- Μέσα σε wraps
- Ως dip με τορτίγιες , αραβικές πιτούλες
Οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι….
- Υλικά που χρησιμοποίησα
- 250 – 300 γρ. ρεβύθια βρασμένα
- 1 παντζάρι (έτοιμο βρασμένο, όχι κονσέρβα)
- 1 λεμόνι
- 40 γρ. ταχίνι
- 80 ml. ελαιόλαδο
- Ρίγανη που εγώ αγαπώ. Ίσως του ταιριάζει και κύμινο
*Θαλασσινό αλάτι (σε non baby version και αν κρίνετε οτι χρειάζεται)
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό με λίγη μαγειρική σόδα (αυτό θα τα βοηθήσει να μαλακώσουν πιο εύκολα) γαι 8 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ.
2. Τα βράζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό.
3. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ βάζουμε τα ρεβύθια, το ταχίνι, το ελαιόλαδο και το παντζάρι.
4. Πολτοποιούμε για μερικά λεπτά, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και δοκιμάζουμε, διορθώνοντας με λεμόνι τη γεύση. Αυτό σημαίνει οτι αν το θέλουμε πιο αλμυρό, βάζουμε περισσότερο λεμόνι ή/και αλάτι. Επίσης, αν είναι αρκετά πηχτό σε υφή προσθέτουμε λίγο νερό από τα ρεβύθια, που είχαμε κρατήσει.
Έτοιμο! Διατηρείται στο ψυγείο!
Θα χαρώ πολύ αν το φτιάξετε και μου στείλετε τις φωτό σας κάνοντας με tag/mention στο instagram ♥️
Share your love
My Youtube channel
Follow me on Instagram @elena_ioannidou_lamaj
Facebook @watabout.gr
Leave a Reply