Φτιάξε | Pancakes Τσουρέκι

0 2
Pancakes Τσουρέκι
Pancakes Τσουρέκι

…μπορεί τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν όμως αυτά εδώ τα pancakes με γεύση τσουρέκι, τα απολαμβάνουμε όλο το χρόνο! Πραγματικά, έχοντας δηλώσει στο παρελθόν, με κάθε ευκαιρία, οτι “μισώ” το μαγείρεμα, δεν περίμενα ποτέ οτι με αφορμή τη Βαλέρια (την κόρη μου) θα έμπαινα και μάλλον δεν θα ξανά – έβγαινα ποτέ από την κουζίνα και πως όσοι με (παρά)ακολουθούν θα – απαιτούσαν σχεδόν – από εμένα, συνταγές. Αυτή εδώ είναι κυριολεκτικά από τις πιο δημοφιλείς, από τη στιγμή που την ανακοίνωσα, οπότε πάμε να δούμε πως φτιάχνεται, έπειτα από πολλές δοκιμές που έχω κάνει.

Στα πρακτικά να σημειωθεί

  • Η Baby version είναι με όλα τα υλικά πλην το μέλι. Ωστόσο μπορεί να καταναλωθεί άνετα και από “non babies”, ειδικά αν έχουμε σκοπό να την απολαύσουμε σε οποιαδήποτε γλυκιά εκδοχή, με toppings της αρεσκείας μας.
  • Χωρίς το μέλι μπορεί να φαίνεται πως “πικρίζει” ελαφρώς σε κάποιους, κυρίως γιατί τα μυρωδικά που χρησιμοποιούνται για το τσουρέκι, είναι πολύ έντονα.
  • Σε καμία περίπτωση δεν είναι τσουρέκι. Έχουν όλο το άρωμα και την “εντύπωση” που σου αφήνει το τσουρέκι αλλά προφανώς είναι pancakes, τα οποία θέλουν απειροελάχιστο χρόνο για να φτιαχτούν σε σχέση με το original, αγαπημένο μας τσουρέκι.

Υλικά

(για 10 περίπου pancakes στο μέγεθος που βλέπετε στη φωτογραφία)
  • 120 γρ. αλεύρι. Εδώ δοκίμασα 3 διαφορετικά είδη (ΓΟΧ. Βρόμης και Φαγόπυρου που είναι πιο αρωματικό και είναι αυτό με το οποίο έφτιαξα αυτές της φωτογραφίας). Δεν είδα κάποια διαφορά ως προς το πόσο ογκώδεις (δεν λέω αφράτες διότι αφράτες ήταν και τις 3 φορές) βγήκαν.
  • 60 γρ. γιαούρτι 
  • 120 ml. γάλα 
  • 2 αυγά 
  • 1 κσ. μέλι. Στην baby version κάνουμε skip αυτό το κομμάτι. Φυσικά, όσους δεν τους απασχολεί το “healthy” του πράγματος, μπορούν να αντικαταστήσουν με ζάχαρη.
  • 1 μπέικιν πάουντερ 
  • ¾ κ.γ. μαγειρική σόδα 
  • 1 κ.γ. μηλόξιδο ή λευκό ξίδι  
  • ½ κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ το γνωστό. Στα σούπερ μάρκετ Μασούτης το βρίσκετε όλο τον χρόνο, γιατί σε κάποια άλλα δεν έβρισκα). 
  • 4-5 σταγόνες μαστίχα (επίσης θα τις βρείτε σε σακουλάκι σε όλα τα σούπερ μάρκετ) 
  • 1/2 κ.γ. μαχλέπι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα γουδί σπάμε τις σταγόνες μαστίχας σε σκόνη.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με έναν αυγοδάρτη ώστε να αφρατέψουν αρκετά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ώστε να βγουν εξίσου αφράτα και τα pancakes μας.
  3. Προσθέτουμε στα αυγά που χτυπήσαμε, όλα τα υπόλοιπα υγρά υλικά. Δηλαδή το γάλα, το γιαούρτι και το μέλι (αν βάλουμε) και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
  4. Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά που φροντίζουν τα pancakes να γίνουν αφράτα. Τη σόδα, το μπέικιν, το ξίδι και ανακατεύουμε και πάλι με το σύρμα.
  5. Τελευταίο, ρίχνουμε το αλεύρι σιγά – σιγά ώστε να μην κάνει σβώλους και ανακατεύουμε με το σύρμα συνεχόμενα.
  6. Τέλος, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το κάρδαμο, το μαχλέπι και την σπασμένη μαστίχα.
  7. Αν ακολουθήσουμε την baby ή/ και healthy εκδοχή, ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά χωρίς καμία λιπαρή ουσία. Ειδάλλως, σε πλούσιο βούτυρο αγελάδος, τύπου κερκύρας.

Σερβίρισμα

Προφανώς δνε υπάρχουν όρια. Με οτι σας αρέσει. Εγώ τα σέρβιρα με Πουρέ Κάστανο που είχα φτιάξει (συνταγή εδώ) και αν είχα και λευκή κουβερτούρα θα την έλιωνα σίγουρα για topping…αλλά τα έχω δοκιμάσει και σας το προτείνω ως πρωινό της επόμενης μέρας, σε τοστ με 2 pancakes, ανθότυρο, κάποιο αλμυρό κίτρινο τυρί/ γραβιέρα και μέλι on top (ή μαρμελάδα κόκκινων φρούτων).

Θα χαρώ πολύ αν φτιάξετε τη συνταγή και μου στείλετε τις φωτό σας κάνοντας με tag/mention στο instagram

Share your love

My Youtube channel

Follow me on Instagram @elena_ioannidou_lamaj

Facebook @watabout.gr

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.