Βγες Έξω | Δεν θα ξαναπάω: Ακάκιος Μακαρονάδικο στο Παλαιό Φάληρο

0 0

Για τον Ακάκιο στο Παλαιό Φάληρο άκουγα εδώ και καιρό, ή καλύτερα έβλεπα αναρτήσεις φίλων και γνωστών που ακολουθώ στα social media. Ως γνήσια Μακαρονού λοιπόν δεν έχασα ευκαιρία και το πρόσθεσα στη (μεγάλη) λίστα μου με τα μέρη που θέλω να επισκεφθώ για φαγητό.

 

Όσες φωτογραφίες και αν θα δεις, η πρώτη φορά που μπαίνεις μέσα σίγουρα σε ξαφνιάζει αφού για τη διακόσμησή του έχουν «κλέψει» πάρα πολλά εκκλησιαστικά στοιχεία όπως παγκάρια με κανονικά κεριά, μανουάλια και τραπέζια μοναστηριακού χαρακτήρα. Ο χώρος δεν είναι ούτε ιδιαίτερα μεγάλος αλλά ούτε και μικρός όμως σίγουρα αν πας μέρα και ώρα αιχμής, παρέα στο φαγητό σου θα σου κάνει σίγουρα η βαβούρα από τα διπλανά τραπέζια.

 

Ευτυχώς ΔΕΝ καπνίζουν μέσα!

 

Οι λόγοι που μας έκαναν να μη θέλουμε να το επισκεφθούμε ξανά είναι πάρα πολύ «απλοί» καθώς και εγώ και ο Κωνσταντίνος το βρήκαμε ως «όχι κάτι το ιδιαίτερο».

 

Ο κατάλογος σου δίνει επιλογές και ίσως σε γεμίζει και με προσδοκίες που όμως δεν βρίσκουν έδαφος όταν έρχεται το φαγητό σου. Παραγγείλαμε μια σαλάτα η οποία αν και τιτανοτεράστια ως μερίδα, δεν είχε και πολλά να σου πει, ούτε να δικαιολογεί την τιμή της αλλά ούτε και τις απιτήσεις για το κάτι παραπάνω που όλοι φαντάζομαι ψάχνουμε σε ένα εστιατόριο.

 

Περνώντας στα κυρίως η απογοήτευση ήταν μεγαλύτερη. Αφενός για κάποιον σαν εμένα που δεν τρώει κρέας οι επιλογές στα πιάτα, αν και μακαρονάδικο, δεν ήταν και άπειρες! Αφετέρου όταν ζήτησα να μου φέρουν τη γαριδομακαρονάδα που επέλεξα χωρίς σκόρδο ή κρεμμύδι ήρθε η κλασσική «επιστροφή» από τον σερβιτόρο ότι δεν γίνεται…

 

Εννοείται χρειάστηκε να πω ότι έχω αλλεργία (οκ δεν πεθαίνω αλλά πεθαίνει το στομάχι μου για τουλάχιστον ένα 24ωρο αν φάω κάτι από αυτά οπότε είναι περίπου το ίδιο) και τελικά μου έφεραν ένα πιάτο το οποίο ήταν μακαρόνια με πελτέ ντομάτας και γαρίδες χωρίς γεύση…

 

Για να σας προλάβω | Δεν είναι η πρώτη φορά που ζητάω πιάτα χωρίς σκόρδο και/ή κρεμμύδι και είναι πολλά τα εστιατόρια που ευχαρίστως μπορούν να διαμορφώσουν το πιάτο και εν τέλει να είναι πεντανόστιμο!

 

Ο Κωνσταντίνος δεν θυμάμαι τι πήρε αλλά μέχρι και σήμερα θυμάται και εκείνος ότι ήταν ένα πιάτο που δεν θα του λείψει ποτέ αν δεν το φάει ξανά.

 

Στο ενδιάμεσο ένας από τους σερβιτόρους αποδείχθηκε να είναι «γνωστός» μας και μας κέρασε το γλυκό που ήταν καλτσόνε με σοκολάτα και φρούτα. Και εδώ δυστυχώς απογοητευτήκαμε αφού ήταν σαν να έτρωγες ψωμί με μερέντα.

 

Για το τέλος, αυτό που μας έκανε κακή εντύπωση ήταν πως – και ενώ καθόμασταν και «πρώτη μούρη» – κάποια στιγμή ένας από τους σερβιτόρους διαπληκτίστηκε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ με έναν άλλο σερβιτόρο (ή τον υπέυθυνο της σάλας) μπροστά μας, σα να μη συμβαίνει τίποτα…

 

Κρίμα γιατί κρατούσαμε μεγάλο καλάθι…

 

Εσείς, έχετε επισκεφθεί το Ακάκιος Μακαρονάδικο;

ελάτε να συζητήσουμε κάτω στα σχόλια

Πλέον έχω κανάλι στο Youtube | κάνετε subscribe και δείξτε μου την αγάπη σας, εδώ

Facebook @watabout.gr

Ακολουθήστε με στο Instagram @w.at.about

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *