ΜΑΝΗΜΑΝΗ: Το καλύτερο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας στην Αθήνα!

0 1

Εδώ η υπόθεση είναι υποκειμενική και αντικειμενική ταυτόχρονα!

 

Υποκειμενική γιατί το ΜΑΝΗΜΑΝΗ ανήκει (μεταξύ άλλων ιδιοκτητών) σε μια από τις καλύτερες μου φίλες και γιατί έχω τη χαρά να αποτελώ κατά μια έννοια μέρος της ομάδας του για περίπου 10 χρόνια τώρα!

 

Ωστόσο, τη γνώμη μου για αυτό το εστιατόριο «βαραίνει» κατά κύριο λόγο η αντικειμενικότητα γιατί αν δεν πίστευα αυτά όλα που σας γράφω, δεν θα τα ανέφερα ΠΟΤΕ!

Ξεκινώντας θα ήθελα να σταθώ στο εξής. Στην Ελλάδα του 2017, όποιος θέλει να βγει έξω για να φάει (τονίζω, φάει) ελληνική κουζίνα έρχεται αντιμέτωπος με τις εξής 2 κατηγορίες χώρων εστίασης:

  • Εστιατόρια που έχουν πάρει αγκαλιά τον όρο “δημιουργική” ελληνική κουζίνα και συνήθως για να διαβάσεις το μενού χρειάζεσαι διερμηνέα. Αν ξεπεράσεις αυτό το “εμπόδιο” έρχεσαι αντιμέτωπος με πιάτα τα οποία μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής, άλλα τρώγονται, άλλα όχι, οι μερίδες είναι “της γευσιγνωσίας” και φυσικά η τιμή τους είναι η 2πλάσια απ’ όσο αντέχεις. Δεν είναι κακό να υπάρχουν, το αντίθετο… απλά αυτό το άρθρο αφορά στο που θα πας να ΦΑΣ και όχι να ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ.
  • Εστιατόρια / ταβέρνες (μοντέρνες ή παραδοσιακές) που έχουν μείνει στο τρίπτυχο, Χωριάτικη – Τηγανητή Πατάτα – Μπριζόλα. Θα δεις και καμιά ρόκα – παρμεζάνα πιο δίπλα, άντε και καμιά τηγανιά χοιρινό / κοτόπουλο.

Ευτυχώς για εμένα – και γιατί όχι, και για εσένα –  υπάρχει το ΜΑΝΗΜΑΝΗ!

Τοποθεσία: Το σημείο στο οποίο βρίσκεται θα έλεγα ότι είναι πανέξυπνο! Είναι σχεδόν δίπλα από το νέο Μουσείο της Ακρόπολης και εξυπηρετεί τόσο τους κατοίκους της Αθήνας (αφού όλοι θα πάμε τη βόλτα μας στο κέντρο) αλλά και τους τουρίστες (αφού όλοι θα πάνε τη βόλτα τους στην Ακρόπολη και στο κέντρο της Αθήνας).

 

Χώρος: Σαν στο σπίτι σου! Αποτελείται από 2 σάλες και μια ανοιχτή κουζίνα στη μέση. Η αισθητική είναι μίνιμαλ και η διακόσμηση φλερτάρει ανάμεσα σε παραδοσιακά στοιχεία από τη Μάνη και σε μοντέρνες πινελιές που δημιουργούν ένα αποτέλεσμα ολότελα οικείο! Πραγματικά, με το που μπαίνεις μέσα νομίζεις ότι επέστρεψες… στο σπίτι (και η μαμά σου, σου έχει έτοιμο το φαγητό).

 

 

Κουζίνα: Θεέ μου, από που να ξεκινήσω…..;;;;;;;;;;;; Η «επίσημη» περιγραφή είναι ελληνική κουζίνα με Άρωμα Μάνης. Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει: Πεντανόστιμα γνωστά και «άγνωστα» ελληνικά πιάτα που όλοι αγαπάμε και στα περισσότερα συναντάμε είτε παραδοσιακά Μανιάτικα συστατικά όπως για παράδειγμα το Σύγκλινο Μάνης, είτε μαγειρικές «εκτελέσεις» που υπακούουν στους τρόπους με τους οποίους μαγείρευαν τα φαγητά τους οι γιαγιάδες στη Λακωνική Μάνη.

 

Όποιος με ρωτήσει θα του πω πως είναι το αγαπημένο μου εστιατόριο στην πόλη! Δεν υπάρχει περίπτωση να μη φας καλά, δεν υπάρχει έστω ένα πιάτο που θα σου έλεγα πως δεν είναι ωραίο να δοκιμάσεις!

 

Με το χέρι στην καρδιά και με τα μάτια κλειστά, είναι η καλύτερη επιλογή!

 

Αν και – πιστεύω – οι  φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους, ευχαρίστως να σας ξεναγήσω λιγάκι στον κατάλογο (που επιμελείται ο Σεφ Αλέξανδρος Φουρούλης), ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Πουγκάκια με μανούρι, παστουρμά, κατσικίσιο τυρί, πιπεριά Φλωρίνης, δενδρολίβανο και αμύγδαλα σε σάλτσα ντομάτας.
  • Μπρουσκετάκια με σύγκλινο, καπνιστή μελιτζάνα, κατσικίσιο τυρί και μαρμελάδα σύκου
  • Απλά ελληνική σαλάτα (μια παραλλαγή της κλασσικής «ελληνικής») με λεπτοκομμένες φέτες από ντομάτα, αγγούρι, πιπεριές, κρεμμύδι, κρουτόν, πλιγούρι, φέτα σε φύλλο κανταϊφι και βινεγκρετ από σουμάκ & δυόσμο.
  • Μανιάτικες Τσουχτές με σύγκλινο, μανιτάρια, καβουρδισμένη μυζήθρα, σκεπασμένες με χωριάτικο, τηγανητό αβγό.
  • Κόκκορα με κόκκινο κρασί, χυλοπίτες και μυζήθρα σε σάλτσα ντομάτας με κανέλλα, μπαχάρι και θυμάρι.
  • Παραδοσιακή πορτοκαλόπιτα με παγωτό γιαούρτι
  • Τάρτα σοκολάτας με καραμέλα, καραμελωμένα φουντούκια και παγωτό.

 

Τιμές: Για όλα αυτά που προσφέρει είναι από τα πιο οικονομικά και προσιτά εστιατόρια της πόλης. Είναι απόλυτα «τίμιο» και είναι ένα από τα μοναδικά εστιατόρια που δίνει τη δυνατότητα καθημερινά, μέχρι τις 6 το απόγευμα, να παραγγείλεις μισές μερίδες, στη μισή τιμή. Θα το βρείτε καθημερινά γεμάτο και στα τραπέζια του θα συναντήσετε πολλές νέες παρέες και ζευγάρια!

 

Bonus: Είναι από τα ελάχιστα εστιατόρια που τηρούν το Νόμο απαγόρευσης του καπνίσματος εντός. Υπάρχει ειδικός χώρος για καπνιστές, στην είσοδο | Φιλοξενία χωρίς φιλόξενους οικοδεσπότες δε γίνεται και εδώ, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ παίρνει Άριστα!

 

ΜΑΝΗΜΑΝΗ: Φαλήρου 10, Κουκάκι, Ακρόπολη, 2109218180.

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *