5 Tips για χαρούμενα κορίτσια (και αγόρια)!

0 1

Όσο μεγαλώνω, μου είναι πιο εύκολο να εντοπίζω όλα εκείνα τα πράγματα που σαμποτάρουν το συναισθηματικό μου «wellbeing». Αν δεν έχεις φτάσει και εσύ ακόμη σε αυτό το σημείο, σου προτείνω 5 χρήσιμα tips που πιστεύω θα σε βοηθήσουν, όσο βοήθησαν εμένα.

 

  1. Μάθε να λες ΟΧΙ.

Δεν είναι εύκολο όμως όταν ανακαλύψεις τη δύναμή του θα καταλάβεις πως είναι σωτήριο! Αν δεν θέλεις να πας στα Μπουζούκια επειδή το κανόνισε η «παρέα», αν θέλεις να σαπίσεις στον καναπέ σου και να μη δεις άνθρωπο όλο το Σαββατοκύριακο ή αν δε γουστάρεις Κινέζικο, απλά πες το. Δεν σε κάνει κακό άνθρωπο το γεγονός του ότι είσαι ειλικρινής. Αρκεί να εξηγήσεις το λόγο και να μη φανείς μισάνθρωπος.

 

  1. Ξεπέρασέ το.

Αν και είμαι από τους πιο οξύθυμους ανθρώπους στον πλανήτη και συνήθως χρειάζομαι ενδοφλέβια ηρεμιστική για ελέφαντα, προσπαθώ να ξεπερνάω κάθε «βλακεία» που θα χαλάσει και το πιο πολύτιμο λεπτό της μέρας μου, σχετικά γρήγορα. Ο φίλος σου δεν θέλει να τροβολογηθεί μαζί σου στα μαγαζιά και η συνάδελφος στο γραφείο φτιάχνει καφέ μόνο για την πάρτη της. Ξεπέρασέ το, η ζωή είναι μικρή.

 

  1. Τα Μικρά – Μεγάλα.

Ένα φιλί για καλημέρα, ένα «ωραίο κραγιόν φοράς σήμερα» (αρκεί να το εννοείς), ένα αστείο σημείωμα πάνω στο πληκτρολόγιο… Μικρές κινήσεις χαράς που θα σκορπίσουν το χαμόγελο στους γύρω σου και θα διώξουν κάθε αρνητική ενέργεια από την αύρα σου!

 

  1. Να είσαι Ευγνώμων.

Υπάρχουν μέρες που νιώθω ότι μου έπεσε κυριολεκτικά ο ουρανός στο κεφάλι. Δε λέω, η πιο σοφή συμβουλή που μου έχει δώσει μια από τις κολλητές μου είναι το «πιες – κάπνισε» χοχοχο αλλά επειδή δεν είναι και πολύ healthy, προσπαθώ πραγματικά να επικεντρωθώ σε πράγματα για τα οποία είμαι ευγνώμων. Έχω την υγεία μου, το σπίτι μου… ακόμη και ο γάτος μου ο Sherlock είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη – μόνο και μόνο που υπάρχει στη ζωή μου!

 

  1. Τα Likes είναι απλώς ένα κουμπί.

Εδώ χωράει μεγάλη συζήτηση αλλά θα προσπαθήσω να περιοριστώ (θαύμα, θα είναι θαύμα). Δεν υπάρχουν πιο μίζεροι και δυστυχισμένοι άνθρωποι από όσους επιζητούν και κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν την προσοχή των άλλων. ΣΤΑΜΑΤΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ – ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΣΟ ¨ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ¨.

 

Σίγουρα όλοι κοιτάμε τα «Likes» της φωτό που ανεβάσαμε – μου πιάστηκε το δεξί τεταρτημόριο μέχρι να βγάλω τη selfie – ΑΛΛΑ μέχρι εκεί! Καμιά προσωπικότητα ή εμφάνιση ή ουσία δεν κρίνεται από τους followers, είναι ουτοπικό να νομίζεις πως μπορείς να αρέσεις σε όλους και πραγματικά ποιος χ@##κε στο τέλος της ημέρας. Άλλωστε, το τέλειο make up, το τέλειο outfit, ο τέλειος γάμος, το τέλειο σπίτι, το «περνάμε τέλεια και βγαίνει προς τα έξω»… συνήθως ξέρουμε πως είναι είτε δανεικό, είτε ψεύτικο! Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι, στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρονται καθόλου – καΙ σιγουρα δεν ασχολούνται – για το αν είναι αρεστοί σε όλο τον κόσμο. Το αντίθετο θα έλεγα….

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *