#Confessions: ΓΙΩΤΑ ΧΟΥΛΙΑΡΑ

0 1

Ξεκινώ να γράψω για εκείνη και αυτόματα ο χρόνος με γυρνά πίσω. Σχεδόν με βεβαιότητα τολμώ να πω πως είναι η πρώτη, πραγματική και ουσιαστική φίλη που έκανα στην Αθήνα. Μια πόλη όπου όταν ήρθα δεν ήξερα απολύτως ΚΑΝΕΝΑΝ.

 

Η σχέση μας έχει περάσει πολλά, κυρίως γιατί είναι διφασική. Είναι το αφεντικό μου αλλά πια είναι και οικογένεια μου.

 

Συνεπώς δεν θα μπορούσα παρά να μη της δώσω την πρωτιά στην αγαπημένη (μου) στήλη του site, η οποία αφορά στις εξομολογήσεις ανθρώπων.

 

Περισσότερο ή λιγότερο γνωστών…

 

Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να ανοίγει ένα περιοδικό και το πρώτο πράγμα που διάβαζε ήταν και είναι οι συνεντεύξεις. Βρίσκω τόσο συναρπαστικό και ενδιαφέρον το τι έχει να πει ο καθένας πάνω σε ένα θέμα (όταν είναι όντως συναρπαστικό και ενδιαφέρον, και το θέμα και ο ομιλητής) και πιστεύω ακράδαντα πως μπορεί κανείς να καταλάβει πολλά για το χαρακτήρα του προσώπου.

 

Έτσι λοιπόν, οι εξομολογήσεις ξεκινούν μαζί της.

Με δικά της, Λίγα Λόγια

 

Όνομα: Γιώτα Χουλιαρά

 

Καταγωγή: ΜΑΝΗ, πατρίδα άγρια και αδάμαστη

 

Ζώδιο: It takes two to tango δηλαδή Δίδυμοι

 

Επάγγελμα: Κλισέ αλλά ζω κάνοντας αυτό που πραγματικά αγαπώ δηλαδή Δημόσιες Σχέσεις και συνεχή ανακάλυψη νέων γεύσεων της ελληνικής κουζίνας. Έχω ιδρύσει και διατηρώ το PR Agency CONCEPT Communication Strategies και σε συνεργασία με τον Γιάννη Μπουτσικάρη και τον Αλέξανδρο Φουρούλη λειτουργούμε το ΜΑΝΗΜΑΝΗ, ένα εστιατόριο με βάση .. τι άλλο;.. την κουζίνα της Μάνης και της Ελλάδας.

Το Fashion Brand Με Την Υπογραφή μου θα είχε

μονοχρωμία και φορέματα. Αποτελούν και τα δύο στοιχεία, βασικές παραμέτρους του προσωπικού μου στυλ. Εκτιμώ ότι η μονοχρωμία αναδεικνύει κάθε γυναίκα  και φυσικά το Φόρεμα  αποτελεί την πιο κομψή, διαχρονική και άνετη λύση για κάθε περίσταση. Είτε αφορά σε επαγγελματικά ραντεβού, σε προσωπικές συναντήσεις ή ακόμα και βόλτες το καλοκαίρι στο νησί το φόρεμα είναι αυτό που θα σε κάνει να αισθανθείς όμορφα, αν είναι σωστά επιλεγμένο θα αναδείξει τα πιο ωραία σου σημεία και πάνω από όλα έχεις τον μικρότερο κίνδυνο για στυλιστικό σφάλμα.

When in doubt wear a dress!

 

Από παιδί ήξερα…

ότι η ζωή είναι μικρή! Συνειδητοποίησα αρκετά νωρίς το τετελεσμένο του θέματος και χάραξα την προσωπική μου πορεία. Δεν επηρεάστηκα  ποτέ από τις αρνητικές παρενέργειες της ελληνικής περιφέρειας (μεγάλωσα σε μια μικρή πόλη της Μάνης) και ακολούθησα το όνειρό μου με προσήλωση και σκληρή δουλειά. Η ελευθερία των επιλογών λοιπόν αποτελεί το οξυγόνο των καθημερινών μου αποφάσεων. Αντιδρώ εξαιρετικά άσχημα όταν αντιληφθώ ότι αυτή απειλείται. Το προσωπικό μου life mantra είναι

Κυνήγησε την ευτυχία σου, όπως εσύ την προσδιορίζεις, σεβόμενος την ελευθερία των άλλων.

 

Γυναίκα Αφεντικό

Honey you have to work twice as hard as men and still you’ll get half of what they get. Το λέει και η Olivia Pope στο #Scandal. Η αλήθεια είναι πικρή και ακόμα πικρότερη στην Ελλάδα. Στην πορεία των ετών συνειδητοποιείς ότι χάνεις λίγη ή αρκετή από τη θηλυκότητά σου, τους τρόπους σου, την έμφυτη ενδεχομένως ευγένεια σου. Είναι μια καθημερινή μάχη επιβίωσης και επιβολής αλλά εκτιμώ ότι το έχουμε καταλάβει, έχουμε κατανοήσει την αρχέγονη αναβλύζουσα  πηγή του προβλήματος και βρίσκουμε σιγά σιγά τον τρόπο να το ξεπεράσουμε. Το ζητούμενο δεν είναι να κυριαρχήσουμε, το ζητούμενο είναι αυτονόητο. Ίσες ευκαιρίες, ίσες αμοιβές, ίδια αντιμετώπιση.

 

Μεγαλώνω Vs Ωριμάζω.

Κρύος ιδρώτας πάραυτα το σώμα μου όλο πιάνει, τ᾽ άνθος των νέων συντρόφων μου ο νους μου άμα σκεφθεί…έπρεπε ό,τι είναι χαρωπό και ωραίο, να μην πεθάνει, μα σύντομό ᾽ναι ως όνειρον η νιότη η θαλερή·

ΜΙΜΝΕΡΜΟΣ

Τα έχουν πει όλα, τι να προσθέσω;

Θυμάμαι όταν διδασκόμασταν το συγκεκριμένο ποίημα στο Γυμνάσιο η καθηγήτρια στην ανάλυση ξεκινούσε υποχθόνια να καταρρίπτει το νόημα του ποιητή, στη βάση ότι όλες οι ηλικίες έχουν την ομορφιά τους και μπλα μπλα … Έξαλλη εγώ, ήμουν η μόνη που συμφωνούσε  μαζί του.

 

Ωριμάζουμε, Μεγαλώνουμε αλλά κάπου ας μπει κι ένα τέλος – Πριν το τελικό.

 

Νομίζω ότι ένας ακόμα αγαπημένος και κλασικός το έχει θέσει σωστά

I don’t want to achieve immortality through work, I want to achieve immortality through not dying!

Woody Allen

 

Είδα Τα Πράγματα Διαφορετικά όταν…

Τα θέματα υγείας μπορούν μόνο να αλλάξουν τις προτεραιότητές μου. Σχημάτισα τις απόψεις μου για τη ζωή στα 14 και από τότε δεν έχουν αλλάξει καθόλου, τουλάχιστον στον σκληρό πυρήνα τους. Η εμπειρία των ετών, εφ’ όσον σχηματιστεί εποικοδομητικά  (η γνώση και η σοφία δεν έρχονται μόνες τους, χρειάζεται κι εδώ προσπάθεια, αμφιβολία και αναζήτηση) αλλάζουν μορφή σε κάποιες επιφανειακές εκφάνσεις του χαρακτήρα μας, τις λειαίνουν, τις σμιλεύουν αλλά αν οι βάσεις σου είναι γερές δεν αλλάζουν.

 

Stay Committed to your decisions, but stay flexible in your approach!

Ο μεγάλος Tom Robbins!

 

 

Οι Άντρες.

Ο έρωτας θα έλεγα σε όποια μορφή του. Κινητήριος δύναμη της ζωής. Πλέον κρίνω ότι έχει νόημα αν μετουσιώνεται σε αγάπη. Είναι σαφές ότι σε όλες του τις μορφές αν δεν δουλευτεί (κι εδώ ακόμα χρειάζεται εργασία) ξεφτίζει και καταλήγει φθηνό trash show.

 

Ο Φόβος.

Δεν φοβάμαι, ανησυχώ, αξιολογώ, επαναπροσδιορίζω. Ο φόβος στην καλή του πλευρά, στη βάση της ανησυχίας και του ενστίκτου που χτυπά το καμπανάκι είναι αναγκαίος για να ζυγίζεις τις πιθανότητες και να διαμορφώνεις την απόφασή σου. Σε οποιαδήποτε άλλη μορφή είναι αδυναμία. Κάθε αδυναμία είναι βλαβερή.

 

Οι Συμβουλές.

Περιττές. Δεν πιστεύω στις συμβουλές. Εκτιμώ ότι ποτέ κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει την πολυπλοκότητα ή τη σύνθεση ενός θέματος για να συμβουλεύσει. Δεν δίνω συμβουλές, συνήθως στις συζητήσεις παίρνω τον ρόλο του «δικηγόρου του διαβόλου» για να εκπροσωπείται και η άλλη πλευρά. Βήμα στην προσωπική ελευθερία και στα προσωπικά λάθη!

 

Ένα «ΕΓΩ ΠΟΤΕ» που έγινε Πραγματικότητα.

Βάσει του προσωπικού μου χάρτη αξιών δεν έχει υπάρξει ΠΟΤΕ, δεν επιτρέπω τέτοιες ανελευθερίες. Εγώ ΠΑΝΤΑ θα δοκιμάζω!

 

Στο Τέλος Της Ημέρας.

C’ e’ tutta una vitta in un’ ora d’ amore

 

 

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *