#Confessions: ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΓΩΣΗΣ

0 3

Έχει μια από τις πιο χαρακτηρηστικές και προσφιλείς φωνές (γενικά – και ειδικά,του ραδιοφώνου).

 

Λειτουργεί καλύτερα κατά τη νύχτα και αν έχεις τη χαρά να τον γνωρίσεις λίγο καλύτερα θα διαπιστώσεις πως είναι πρόθυμος να ακούσει – ακόμη καλύτερα, να συμβουλεύσει – τα πάντα για σένα, αρκεί να βρει έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας.

 

Ωστόσο, προτιμά να μιλά καλύτερα μέσα από τη Μουσική (του) και αν και η δουλειά του βρίσκεται μέσα στα φώτα, ο ίδιος αισθάνεται πιο άνετα όταν βρίσκεται έξω ή πίσω από αυτά.

 

Στο Νίκο Δρογώση θα έδινα σίγουρα τον τίτλο του Αντισταρ αν και νομίζω θα του άρεσε περισσότερο κάτι πιο «γήινο», όπως το Ήρεμη Δύναμη!

Με Δικά του  Λόγια


Όνομα: Νίκος Δρογώσης

Καταγωγή: Μήλος

Ζώδιο: Υδροχόος

Επάγγελμα: Ραδιοφωνικός παραγωγός, Σκηνοθέτης

 

Το Νησί μου.

Ενα μεγάλο κομμάτι μου βρίσκεται στη Μήλο την οποία επισκέπτομαι όσο πιο συχνά μπορώ. Έζησα εκεί μέχρι τα 12 χρόνια μου, μετά ήρθε η Αθήνα, σπουδές σκηνοθεσίας και ηχοληψίας και ο χρόνος μου μοιράστηκε ανάμεσα στα 2 μεγάλα μου πάθη, τον κινηματογραφο και τη μουσική.

Η Μήλος είναι η μόνιμη έμπνευση και η αφετηρία όλων των παιδικών μου ονείρων. Είναι το νησί που με την εγγενή ενέργεια του έχει τη δύναμη να σε κατραστρέψει ή να σε δημιουργήσει.

 

«Θεε μου…»

Σε ποιον θεό αναφερόμαστε; Πιστεύω στην ύπαρξη δυνάμεων που ενεργειακά επηρεάζουν το πνεύμα μας. Βασικά ό,τι σε βοηθά να σηκωθείς από το κρεβάτι μπορεί να εξυπηρετήσει τη θεϊκή ύπαρξη.

 

Η Μούσα του Καλλιτέχνη.

Τα πάθη του καλλιτέχνη θα έλεγα εγώ.Η εξέλιξη του μέσα από αυτά,η αναζήτηση της καλλιτεχνικής έκφρασης  χρησιμοποιώντας μια  παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας μέσα από την τέχνη. Η ενδοσκόπηση και η ανάλυση των ερεθισμάτων. Νομίζω ότι αυτό αποτελεί το δικό μου drive. Ανεξάντλητο και μόνιμα παρόν.

 

Ο Νίκος της παιδικής ηλικίας θα ήταν περήφανος για μένα…

… για τη συστηματικότητα  και την επιμονή στο κυνήγι του ονείρου του. Δεν θέλω να κάνω αξιολόγηση του αποτελέσματος αλλά παρά τις δυσκολίες δεν άλλαξα ποτέ κατεύθυνση.

 

Η Μουσική μου και οι «Άλλοι».

Το κοινό μου είναι ο πρώτος και βασικός αποδέκτης της μουσικής μου. Μέσα από τον EN LEFKO 87,7 ~καθημερινά 8 με 10 το βράδυ~ θέλω να προσφέρω  το soundtrack του τώρα και αυτό να εμπνέει με τη σειρά του τα συναισθήματα που συνοδέυουν τις στιγμές της καθημερινότητάς μας.

 

Μέσα από την πρώτη διπλή μου συλλογή Breathe In ~ Breathe Out (από την Cobalt Music, με την υποστήριξη του En Lefko 87.7) παρουσιάζω 26 τραγούδια όπου οι jazz & blues επιρροές συναντoύν το deep hop και δένουν γλυκά με τα cosmic grooves μεταφέροντας τον ακροατή σε ένα εκλεκτικό περιβάλλον για ατμοσφαρικές ημέρες και νύχτες.

 

Η εκλεκτική προσέγγιση αποτελεί παράμετρο και στην επιλογή της μουσικής που παίζω στη Sleepless ζώνη του EN LEFKO 87,7 από Κυριακή έως Πέμπτη, 2 με τα 4 το πρωί, όπου εκεί θα ακούσεις πιο κινηματογραφικά πράγματα μέσα σε ένα ηλεκτρονικό περιβάλλον.

 

Εκτός Ελέγχου.

Η κακή οδηγική συμπεριφορά στους ελληνικούς δρόμους. Αυτό με βγάζει εκτός εαυτού. Δεν μπορώ να αποκωδικοποιήσω τη συνεχόμενη και αδιάλειπτη έλλειψη σεβασμού από τους περισσότερους οδηγούς. Είναι εξ’ άλλου από μόνο του δείγμα παρακμής μιας κοινωνίας.

 

Δείπνο για Δύο.

Για δύο ή τέσσερρις στο εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ. Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα σε μοντέρνα εκτέλεση. Θυμίζει τα καλά edits των κλασικών αγαπημένων τραγουδιών.

 

Κανείς δεν γνωρίζει για μένα αλλά δεν πειράζει να μάθει…

… ότι δεν τρώω αλάτι και ρίγανη!

 

Άχρηστο Κρυφό Ταλέντο.

Παίζω πολύ καλό πόκερ.

 

Στο Τέλος Της Ημέρας.

Σημαίνει νωρίς το πρωί γιατί είμαι creature of the night.


Αυτήν την περίοδο τον ακούμε καθημερινά στον EN LEFKO 87,7 από τις 8 έως τις 10 το βράδυ και Κυριακή με Πέμπτη στη Sleepless ζώνη του σταθμού, 2 με 4.

 

Νίκος Δρογώσης (LaDroga)

Σκηνοθέτης, visual artist και μουσικός παραγωγός. Ως σκηνοθέτης έχει δουλέψει στην τηλεόραση, τη διαφήμιση και τον κινηματογράφο, ενώ ως visual artist με την ομάδα του Out of Time έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ και οπτικοακουστικές εκδηλώσεις εντός κι εκτός Ελλάδας.

Ραδιοφωνικός παραγωγός, απ’το 2005 στον Best 92,6 αρχικά, παίζει σε ένα ανοιχτό πεδίο μουσικής από freestyle electronica και nu soul/nu funk μέχρι deep disco και sophisticated dance.

 

www.ladroga.gr

Facebook: Nikos Drogosis ~ Instagram: Ladroga ~Twitter: Ladroga

Email: info@ladroga.gr

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *