Βγες Έξω | Ποτό: Mr. Peacock!

0 0

Εμένα πότη δε με λες. Όχι, όταν βγαίνω έξω δεν πίνω μόνο χυμό ή σουμάδα αλλά για κάποιο λόγο δε μου αρέσει κανένα ποτό από μόνο του ή σε βασικό συνδυασμό. Πχ. Βότκα-Λεμόνι. Με ενοχλούν πολύ στη γεύση και αυτόματα αισθάνομαι ότι έχω μεθύσει.

 

Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει όταν έρχεται η κουβέντα – και η παραγγελία – στα cocktails. Μπορώ να καταναλώσω όλο το Βόσπορο (Μαμά μην ακούς) και είναι η καλύτερή μου να δοκιμάζω νέους και ευρυματικούς συνδυασμούς. Κάπως έτσι έχω ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια ένα άτυπο οδοιπορικό σε όλα τα cocktail bars της Αττικής, εις αναζήτησιν των καλύτερων.

 

Ένα βράδυ βρέθηκα και στο Mr. Peacock και έχω να δηλώσω πως αυτό το Παγώνι στο Χαλάνδρι έχει όλους τους λόγους για να είναι περήφανο!

 

Πριν φτάσω στο προκείμενο, θέλω να δηλώσω πως ο χώρος είναι πανέμορφος. Στο εσωτερικό κυριαρχεί μια μπαρόκ αισθητική ενώ έξω έχει μια πολύ χαριτωμένη αυλή γεμάτη χρώμα. Θα είσαι πολύ τυχερός αν βρεις να κάτσεις αφού όποια στιγμή της ημέρας και να πας, είναι πάντα γεμάτο!

 

Ο κόσμος είναι κατά βάσει νεαρόκοσμος, μοντέρνος και -μεταξύ μας – προσφέρεται για γνωριμίες αφού πραγματικά θα συναντήσεις πολύ όμορφες παρουσίες, άνδρες – γυναίκες.

 

Λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ και διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία σε χυμούς, καφέδες, ροφήματα αλλά και πιάτα. Εμείς πήραμε ένα υπερ-χορταστικό club sandwich την τελευταία φορά αλλά θα δεις να γίνεται ένας μικρός χαμούλης με τα pancakes σοκολάτας.

 

Ωραία όλα αυτά αλλά ας μπούμε στο ψητό! Η μπάρα δεν έχει έναν, ούτε δύο αλλά συνήθως τρεις έμπειρους «αλχημιστές» οι οποίοι είναι πάντα άκρως φιλικοί, κατατοπιστικοί και πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν. Προσφέρουν ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ cocktails που έχω δοκιμάσει – το μαγαζί φημίζεται άλλωστε ακριβώς για αυτό – και όλα είναι σε πάρα πολύ λογικές τιμές, πράγμα σπάνιο για κοκτεϊλάδικο!

 

Σε περίπτωση που βρεθείς χαμένος στη μετάφραση και δεν ξέρεις τι θέλεις είναι πάντα έτοιμοι να σε βοηθήσουν, να σε κατατοπίσουν ή – ακόμη καλύτερα – να φτιάξουν ένα cocktail ειδικά για εσένα, με βάση τις γεύσεις που προτιμάς.

 

Για το τέλος, αυτό που «κέρδισε» και τη φίλη μου τη Γιώτα είναι πως θα σου ζητήσουν αν θες να σου προσφέρουν να δοκιμάσεις κάποιο νέο cocktail που σκέφτονται να λανσάρουν, για να τους πεις τη γνώμη σου – και όχι, δεν στα φέρνουν σε σφηνάκι αλλά σχεδόν σε κανονική ποσότητα!!!

 

Mr. Peacock: Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι, 21 0680 0390

Εσείς, έχετε πάει; Ελάτε να συζητήσουμε στα σχόλια.

 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *