Πρωινός Τύπος: Πως να γίνεις ή τουλάχιστον να προσπαθήσεις.

0 1

Φυσικά ανήκω στην κατηγορία του «…να προσπαθήσεις» και αυτό εδώ το άρθρο λειτουργεί ως ακόμη μια προσπάθεια μου στο να με κάνει να φτάσω πιο κοντά στον στόχο μου.

Δεν ξέρω να θα τα καταφέρω. Το ελπίζω.

Πρωινός τύπος δεν ήμουν ποτέ. Και ας γεννήθηκα ξημερώματα.

Πάντα θυμάμαι να αργώ στο σχολείο, να αργώ στη δουλειά ενώ το Σαββατοκύριακο, όταν αναφέρομαι στη λέξη «πρωί» εννοώ από τις 14.00 και μετά.

Το δε παράδοξο είναι πως δε μου αρέσει ο ύπνος (!!!). Δεν τον επιζητώ, το αντίθετο μάλιστα, θα ήθελα να μπορώ να μένω 24ωρα ξύπνια. Όχι για να προλάβω να κάνω πράγματα που δεν προλαβαίνω αλλά γιατί μου αρέσει «να ζω».

Το πρόβλημα έρχεται άπαξ και πέσω να κοιμηθώ. Το σώμα, το μάτι, το πάπλωμα… όλα ζυγίζουν ξαφνικά Τόνους και μου είναι αφόρητα δύσκολο να αποχωρηστώ την άνεση του κρεββατιού μου.

Μπορεί να με δεις να σηκώνομαι και το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να βάλω ηλεκτρική (!!!!!). Δεν είναι θέμα ενέργειας, είναι θέμα ότι απλά δεν μπορώ να ανοίξω το μάτι πρωινιάτικα.

Ωστόσο, τις ελάχιστες φορές που έχει τύχει να ξυπνήσω πρωί (ας το ορίσουμε μεταξύ 7.00 με 8.00) έχω καταλάβει τη σημαντική διαφορά του να σηκώνεσαι νωρίς και να έχεις πραγματικά χρόνο να κάνεις ακόμη περισσότερα πράγματα στη μέρα σου και να μην αισθάνεσαι πως έχεις «χάσει» ήδη τη μισή.

Οι παρακάτω πρακτικές αρχίζουν να πιάνουν τόπο στο να με βοηθήσουν επομένως θα τις μοιραστώ μαζί σας:

1.Το Ξυπνητήρι δεν πρέπει να είναι Βάρβαρο ή Υποτονικό.

Άλλαξε το κοκοράκι που το στραγγαλίζουν ή τη μελωδία την αγγελικά πλασμένη γιατί δεν πρόκειται να δεις αποτελέσματα! Ένας πολύ βάρβαρος και δυνατός ήχος θα σε κάνει να το κλείσεις αμέσως και απλά να αλλάξεις πλευρό ενώ ένας μελωδικός θα σε νανουρίσει ακόμη περισσότερο (αν καταφέρεις να τον ακούσεις). Προτίμησε ένα τραγούδι που σου αρέσει και συνήθως σε κάνει να θες να το χορέψεις, γεμίζοντας σε, ενέργεια!

 

2.Το Ξύπνημα περνά απ’ το στομάχι!

Από τότε που πήρα την καφετίερα, δεν σας κρύβω πως το να φτιάχνω τον πρωινό μου καφέ στο σπίτι είναι κάτι που με ενθουσιάζει. Προτιμώ να ξυπνήσω λίγο νωρίτερα για να τον απολαύσω με την ησυχία μου, παρά να φύγω απ’ το σπίτι πανικόβλητη, χωρίς. Βρείτε και εσείς κάποιο πρωινό, κάτι για το οποίο ανυπομονείτε να σηκωθείτε και να το απολαύσετε το πρωί και θα δείτε πως θα «δουλέψει».

 

3.Φτου σου Κοπελάρα μου!

Κάθε φορά που ξυπνούσα κυριολεκτικά στο παρά πέντε, προλάβαινα εννοείται τα απολύτως βασικά. Πλύσιμο – ντύσιμο – έξω από την πόρτα. Και περνούσα όλη τη μέρα μου με ρούχα που φώναζαν από μακριά «έβαλε ότι βρήκε μπροστά της» και άβαφη τελείως. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα εκεί έξω αλλά μέχρι και έρευνες έχουν δείξει πως ακόμη και το να φορέσει μια γυναίκα ένα κραγιόν μπορεί να της αλλάξει η διάθεση (το γιατί δεν θα το αναλύσουμε σήμερα). Πόσο μάλλον εμένα που ΛΑΤΡΕΥΩ τα καλλυντικά και το μακιγιάζ είναι από τα αγαπημένα μου «παιχνίδια». Το να ξυπνήσω λοιπόν νωρίτερα για να έχω χρόνο να ετοιμαστώ όπως θέλω και να αντιμετωπίσω τον κόσμο… είναι ένα καλό κίνητρο.

 

Εσείς, τηρείτε κάποιο από τα παραπάνω; Αφήστε μου και τα δικά σας tips!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *