Τρουφάκια Παστέλι Με Σουσάμι Και Μέλι

0 0

Είναι γεγονός πως κάποιες φορές, επικές αποτυχίες στην κουζίνα, έχουν οδηγήσει σε επικές επιτυχίες. Εντάξει δεν ανακάλυψα και τον τροχό αλλά από ένα – όχι ακριβώς λάθος μου – εχθές, στην προσπάθεια μου να φτιάξω χειροποίητο παστέλι με σουσάμι και μέλι, με οδήγησε σε αυτά τα λαχταριστά τρουφάκια παστελιού με καρύδα.

Παρακολουθόντας αρκετά βίντεο για το πως να φτιάξεις παστέλι, συναντούσα παντού το εξής: ο «δημιουργός» αφού καβούρδιζε το σουσάμι, έβραζε τελείως το μέλι για 5-7 λεπτά. Πράγμα το οποίο έδινε ένα σκληρό παστέλι ως αποτέλεσμα. Ωστόσο παντού στα σχόλια έβλεπα πως δεν είναι «σωστό» να βράζεις το μέλι γιατί χάνει αρκετά από τα θρεπτικά του συστατικά (και ποιο το νόημα) και πως αν απλά το ρίξεις στο σουσάμι χωρίς να το βράσεις, θα βγει μεν πιο μαλακό αλλά θα έχει διατηρήσει όλη τη θρεπτική του αξία. Και είπα να πάρω αυτήν την οδό. Αυτό που εγώ έκανα «λάθος» είναι – μάλλον – ότι ίσως έπρεπε να αφήσω και άλλο το σουσάμι και να μην κλείσω αμέσως το μάτι, αφού πρόσθεσα το μέλι. Γιατί το πρόβλημα ήταν πως το παστέλι μου δεν έγινε μαστιχωτό – που δεν υπάρχει κανένα θέμα σε αυτό – αλλά παρέμεινε ρευστό…

Με την ψυχολογια του «ηττημένου» λοιπόν στην πρώτη προσπάθεια, έπρεπε να βρω πως θα αξιοποιήσω αυτό που έφτιαξα, το οποίο κατά τα άλλα ήταν τέλειο σε γεύση. Δεν μου πήρε και πολύ καθώς τα τρουφάκια – γενικά – είναι (όχι να το παινευτώ χαχα) μια από τις “ειδικότητες” μου.

«Πέταξα» λοιπόν λίγο καρύδι και ινδοκάρυδο σε ένα μπολ, έπλασα σε μικρές μπαλίτσες το παστέλι μου, τις κύλισα στο μείγμα του μπολ και voila! Τρουφάκια παστελιού για να τα έχεις συνέχεια μαζί σου!

Share your love

My Youtube channel

Follow me on Instagram @elena_ioannidou_lamaj

Facebook @watabout.gr

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *