
Αν και η θερμοκρασία ανεβοκατεβαίνει, θα συμφωνήσουμε όλοι – πιστεύω – πως έχουμε μπει στην εποχή που τα μήλα και οι κολοκύθες έχουν την τιμητική τους. Κάθε χρόνο με βρίσκω όλο και πιο κοντά σε αυτή τη διάθεση – και νιώθω λίγο “αμερικανάκι” για αυτό – η οποία με κάνει να θέλω να φτιάχνω συνέχεια πράγματα με τα δύο αυτά υλικά. Εχθες λοιπόν «έφαγα» #διπλής σχεδόν όλο το πρωί (έχουμε και ένα μωρό, μην το ξεχνάτε) να φτιάχνω πράγματα με κόκκινα μήλα. Εκτός λοιπόν από μια Apple Sauce, για την οποία θέλω να κάνω μια ακόμη δοκιμή – αν και βγήκε νοστιμότατη – έφτιαξα και αυτά εδώ τα Apple Cinnamon, Peanut butter Toast τα οποία ΦΩΝΑΖΟΥΝ φθινόπωρο και είναι η ΤΕΛΕΙΑ συνοδεία για τον καφέ ή το τσάι σας και φυσικά για τα χαλαρά (όσο το δυνατόν) Σαββατοκύριακα που έρχονται. Ακολουθεί λοιπόν η συνταγή.
🍎Υλικά
• 2 φέτες ψωμί της αρεσκείας σας
• Φυστικοβούτυρο ή ότι άλλο βούτυρο καρπών έχετε. Ταχίνι και για τους πιο τολμηρούς γιατί όχι και χούμους
• 1 μήλο
• Λίγο νερό
• 1 κ.σ. μέλι ή άλλο «γλυκαντικό» – σιρόπι της αρεσκείας σας
• 1 κ.γ. κανέλα
• Για γαρνιτούρα επέλεξα καρύδια, ινδοκαρυδο και σταφίδες
🍎Καθαρίζετε, κόβετε το μήλο και το βάζετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι με λίγο νερό ώστε να βράσει και να αρχίσει να μαλακώνει. Προσθέτετε το μέλι και την κανέλα και ανακατεύετε για 1 λεπτό περίπου. Ετοιμο! Αλείφετε τις φέτες με φυστικοβούτυρο, προσθέτετε τα μήλα και τη γαρνιτούρα της αρεσκείας σας. Θα χαρώ πολύ αν τα φτιάξετε και μου στείλετε τις φωτό σας κάνοντας με tag/mention στο instagram ♥️
Share your love
My Youtube channel
Follow me on Instagram @elena_ioannidou_lamaj
Facebook @watabout.gr

Leave a Reply