Βγες Έξω | Το Νέο Omnivore • Mouth habits Με Έκανε Να Κατέβω Στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης!

0 2

Omnivore σημαίνει Παμφάγος και εγώ, αν και Pescetarian, είχα καιρό να βγω και να “αναζητήσω την τροφή μου” σε κάποιο νέο ή παλιό αγαπημένο στέκι της Αθήνας. Τα – αρκετά μέσα σε μία εβδομάδα – άρθρα και αναρτήσεις στα social media με έκαναν αμέσως να καταλάβω πως κάτι νέο έφτασε στην πόλη και μάλιστα κάποιος το προωθεί ΠΟΛΥ (τόσα χρόνια στις Δημόσιες Σχέσεις αυτά τα καταλαβαίνω με κλειστά τα μάτια)!

Ως άλλο λαγωνικό έψαξα λοιπόν και είδα πως η άφιξη αφορά στη νέα πρόταση από τον Όμιλο Καστελόριζο, στον χώρο του ξενοδοχείου Athens 1980, στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης (πίσω από την Εκκλησία). Κάπως έτσι θυμήθηκα τον παλιό καλό καιρό που “έσερνα” τον Κωνσταντίνο σε ότι νέο και υποσχόμενο έπιανε το ραντάρ μου, ειδικά όταν αυτό αφορά σε τι άλλο; BRUNCH!

Κανονίσαμε λοιπόν το baby sitting μας και μέχρι να φτάσει η άγια εκείνη ώρα εγώ κατανάλωνα στην οθόνη μου ότι φωτογραφία -από πιάτα με αυγά κυρίως – μου “σέρβιραν” τα social, αντιλαμβανόμενη οτι αν και all day, προωθούν περισσότερο το συγκεκριμένο μενού.

Κυριακή 14.00 και κάτι ήμασταν εκεί. Αφενός γιατί με ένα μωρό 9 μηνών δεν μπορείς σχεδόν ποτέ να δεσμευτείς για την ώρα, ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό, αφετέρου γιατί έτσι και αλλιώς ήταν ακόμη “νωρίς” για Brunch…Και κάπως έτσι έφαγα την πρώτη μου σφαλιάρα, με το καλημέρα σας, στο Omnivore. ΤΟ BRUNCH ΣΕΡΒΙΡΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 2 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ (σε ποια χώρα;;;;;;;;;;) ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΘΡΟ, ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ ΚΑΠΟΥ!

Εμφανώς απογοητευμένη, αυτοσυγκεντρώθηκα για να ξεπεράσω το ΣΟΚ και εφόσον είχαμε ήδη κάτσει, αρχίσαμε να χαζεύουμε το μεσημεριανό μενού. Όπως ανέφερα στον Κωνσταντίνο – που πάντα με ρωτάει τι θα πάρω ώστε να πάρει αυτός κάτι άλλο και να φάει σίγουρα και από το δικό μου χαχα – αν δεν ήμουν pescetarian θα ήθελα σχεδόν όλα τα πιάτα καθώς ο executive σεφ Βασίλης Καφαλούκος, έχει παντρέψει πιάτα ελληνικά με κουζίνες από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας συνδυασμούς που ο καθένας έχει κάτι ιδιαίτερο να σου πει, απλά και μόνο κοιτώντας αρχικά την κάρτα του εστιατορίου.

Η ομάδα ψήφισε και έτσι προχωρήσαμε με:

  • Ανάμεικτα φύλλα σαλάτας με vegan mayo, τραγανές νιφάδες ρυζιού με μέντα, confit λεμόνι, σπόροι κάνναβης
  • Crispy duck bao buns με τραγανή πάπια, hoisin sauce, πίκλες
  • Ταρτάρ Μόσχου με μαγιονέζα μεδούλι, μαρινάτο κρόκο αυγού, marsalla vealjus (no idea)
  • Ταλιατέλες μανιταριών με ραγού αγριογούρουνου, κάστανο και chips σέλερι.

Στα θετικά

Οτι φάγαμε ήταν εξαιρετικό! Δεν υπήρχε κανένα πιάτο που να μας άφησε μέτριες εντυπώσεις , οι μερίδες ήταν όσο θα έπρεπε και ήταν εντυπωσιακό το πως αντιλαμβανόσουν κάθε γεύση μεμονωμένα αλλά και ένα υπέροχα αρμονικό δέσιμο μεταξύ τους.

Επίσης εξαιρετικό ήταν και το welcome με αλμυρό cake λαχανικών και μους φέτας καθώς και το – αγαπημένο του – negroni που πήρε ο Κωνσταντίνος.

Στα αρνητικά (τα οποία ωστόσο διορθώνονται)

Αρχικά εννοείται το φάουλ με το ωράριο του Brunch όπου προφανώς είναι “κουτσουρεμένο” για λόγους που διευκολύνουν την κουζίνα.

Έπειτα – καθότι και έγκυος – δεν μας είπε κανείς οτι η μους φέτας στο welcome είναι ιδιαίτερα spicy (ειδικά για έναν ουρανίσκο που δεν τα πλησιάζει).

Ενώ ζητήσαμε τη σαλάτα Ανάμεικτα φύλλα, μας ήρθε μια άλλη η οποία λέγεται Ανάμεικτα λαχανικά και φυσικά το καταλάβαμε ενώ αρχίσαμε να τρώμε… Είναι από τις λίγες φορές που τη γύρισα πίσω καθότι είχε κρέας, ενώ αυτή που επιλέξαμε όχι. Στην προσπάθεια να διευκολυνθούμε με τον – ευγενικότατο – σερβιτόρο και να δούμε “ποιος έκανε το λάθος”, εξήγησα πολύ ευγενικά πως είναι λίγο δύσκολο – έως απίθανο – να “μάθει” κάποιος απέξω τον κατάλογο ώστε σε αντίστοιχη περίπτωση να διορθώσει το φύλλα αντί λαχανικά στην επανάληψη της παραγγελίας και πως καλό θα ήταν να δώσουν στη μια από τις δύο σαλάτες άλλο όνομα.

Τέλος, δεδομένου του οτι δεν τρώω κρέας, ρώτησα εάν από το πιάτο ζυμαρικών μπορεί να απομονωθεί το ραγού αγριογούρουνο και να σερβιριστεί το υπόλοιπο (πράγμα που έχει συμβεί πολλές φορές σε εστιατόρια που μαγειρεύουν το πιάτο εκείνη την ώρα). Πολύ ευγενικά και πάλι με ενημέρωσαν οτι γίνεται και χάρηκα ιδιαίτερα όμως… όπως αποδείχθηκε απομονώθηκε ΟΛΟ το πιάτο εφόσον ετοιμάζουν τη σάλτσα με ΟΛΑ τα υλικά από νωρίς και έτσι μου σέρβιραν τις ταλιατέλες μανιταριών και χωριστά όλο, όλο….το υπόλοιπο. Ωστόσο να πω οτι τα ζυμαρικά ήταν καταπληκτικά και βρασμένα όπως έπρεπε!

Στα επιπλέον…

Ο χώρος

Πάρα πολύ όμορφος και ειδικά το εσωτερικό είναι οτι πρέπει για cozy Σαββατοκύριακα και για επαγγελματικά meetings και breaks – ειδικά όσων κινούνται στο κέντρο.

Το προσωπικό

Ευγενικότατο και τηρούσε όλα τα μέτρα σε σχέση με τον Covid.

Στο δια ταύτα

Θα σας έλεγα να πάτε έχοντας στο μυαλό σας το ωράριο – αν το επιλέξετε για Brunch – και οτι μπορεί να συναντήσετε αντίστοιχα μικρά “φάουλ” λόγω του οτι μόλις άνοιξε και πάντα χρειάζεται χρόνος προσαρμογής. Εγώ θα ξαναπήγαινα…πριν τις 14.00 χαχα!

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 10, Αθήνα, τηλ. 21 0322 1865

Ελάτε να συζητήσουμε στα σχόλια!

My Youtube channel

Follow me on Instagram @elena_ioannidou_lamaj

Facebook @watabout.gr

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *