L’oreal Infallible Total Cover: Γιατί όλοι μιλούν για αυτήν την παλέτα;

1 1

Εδώ και αρκετό καιρό έχω συνειδητοποιήσει (!!!!) πως οι εταιρείες καλλυντικών έχουν πια ξεπεράσει το «απλοϊκό» Make up – Πούδρα – Ρουζ – Σκια – Κραγιόν – Μανό. Πλέον υπάρχουν 50000000 προϊόντα διαθέσιμα εκεί έξω, ικανά να καλύψουν κάθε ανάγκη μας στο μακιγιάζ, είτε να δημιουργήσουν νέες ανάγκες. Μη ξεχνιόμαστε, τα πάντα είναι marketing και κάπως πρέπει να κινείται και η αγορά.

 

Κάπως έτσι λοιπόν ξεπήδησε και ένα νέο είδος μακιγιάζ, οι διορθωτικές παλέτες με concealers που υπόσχονται να καλύψουν για τα καλά τους μαύρους κύκλους, τις δυσχρωμίες και τις κοκκινίλες.

 

Ομολογουμένως δεν είχε τύχει να αποκτήσω μέχρι πρότινος κάποια καθώς δεν είχα ποτέ μου κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα σε σχέση με τα ανωτέρω. Θα έλεγα πως είμαι τυχερή γιατί στο πρόσωπό μου δεν έχω βγάλει ποτέ σπυράκια σε «προβληματικό σημείο», δεν έχω δυσχρωμίες και το πιο βασικό… δεν έχω μαύρους κύκλους.

 

Όχι δεν εικάζω πως είμαι μια Θεά, μια οπτασία, ούτε κάνω την τέλεια ζωή… Απλά το σπυράκι που θα βγάλω θα είναι κάποιο μικρό – μη ενοχλητικό – μετά από υπερ κατανάλωση σοκολάτας και οι μαύροι κύκλοι πιστεύω με το χέρι στην καρδιά (και στη φωτιά) ότι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι κάτι κληρονομικό. Όπως συμβαίνει και με τα μαλλιά (αν είναι λίγα, πυκνά, σγουρά κτλ).

 

Σίγουρα αν δεν προσέχεις καθόλου, δεν βάζεις κάποια κρέμα, ξενυχτάς μέχρι πολύ, πολύ αργά το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο ΑΛΛΑ στον αντίποδα, ακόμη και αν κάνεις την καλύτερη ζωή, πιστεύω πως όποια κοπέλα (και έχω φίλες που το επιβεβαιώνουν) έχει έντονο πρόβλημα μαύρων κύκλων, ότι και να κάνει δεν μπορεί να τους εξαφανήσει ολότελα.

 

Ο λόγος που τα αναφέρω όλα αυτά είναι γιατί σε αυτό λοιπόν εδώ το άρθρο εγώ θα σας μιλήσω για τη δική μου εμπειρία, δοκιμάζοντας τη νέα παλέτα της L’oreal: Infallible Total Cover και όπου όπως προανέφερα δεν έχω ακραία ανάγκη για κάλυψη ή καλύτερα, ανήκω στην κατηγορία γυναικών (που σε αυτή νομίζω απευθύνονται οι συγκεκριμένες παλέτες) που θέλει απλά να ανεβάσει ένα σκαλί παραπάνω την αποτελεσματικότητα του μακιγιάζ της, διορθώνοντας «μικρό – ατέλιες» τοπικά σε σημεία που εμφανίστηκε κάποια κοκκινίλα, θαμπάδα κ.ο.κ.

 

Η παλέτα αποτελείται από 5 αποχρώσεις concealer και με βάση αυτό, οι εντυπώσεις μου έχουν ως εξής:

Πράσινο: Η πράσινη απόχρωση εξουδετερώνει τις κοκκινίλες. Εννοείται το διάστημα που την δοκίμασα είχα κάνει επιδρομή σε σοκολάτες επομένως συμπτωματικά (!!!) είχα πετάξει ένα σπυράκι ακριβώς κάτω από τη μύτη. Κοινώς, έκανε μπαμ. Και επειδή φυσικά το έσκασα έκανε ακόμη πιο μπαμ. Τέλεια (#NOT) σκέφτηκα, ευκαιρία να δούμε πως δουλεύει. Ομολογουμένως αυτό που κάνει είναι όντως να εξουδετερώνει το κόκκινο χρώμα. Και στέκομαι πολύ σε αυτό γιατί αυτό είναι ακριβώς που κάνει. Εξουδετερώνει ΜΟΝΟ το χρώμα. Δεν εξαφανίζει το σπυράκι. Και το τονίζω γιατί τις πρώτες φορές περίμενα πως με την εφαρμογή δεν θα βλέπω ούτε το σπυράκι αλλά έκανα λάθος. Σκεφτείτε πως λειτουργεί σαν ένα πινέλο που αποχρωματίζει κάτι. Έτσι λοιπόν, εφαρμόζοντας το πράσινο concealer σε σημεία που υπάρχει κόκκινο, το κόκκινο εξαφανίζεται! Συμπέρασμα: Ναι, κάνει αυτό που υπόσχεται. Απλά μην μπερδεύεστε σε σχέση με το τι είναι αυτό που υπόσχεται.

 

Λιλά: Η λιλά απόχρωση κατά βάση καλύπτει τους μαύρους κύκλους. Όπως είπα και στην αρχή εγώ δεν έχω έντονο πρόβλημα αλλά επειδή προφανώς δεν είμαι πια και 15 χρονών, δεν είναι και ότι τα πάντα λάμπουν στη συγκεκριμένη περιοχή. Και εδώ, το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Η συγκεκριμένη απόχρωση εξουδετερώνει την υποψία «μαύρου» και φωτίζει αρκετά. Ωστόσο, δεν είναι κάτι που το εφαρμόζεις και εξαφανίζεται. Τόσο η πράσινη όσο και η λιλά απόχρωση έχουν έντονη απόδοση όσο τέλεια και αν τις καλύψεις και θέλουν οπωσδήποτε foundation από πάνω! Εκτός και αν θες να βγεις έξω σαν ουράνιο τόξο. Βέβαια, αυτό ισχύει και πάλι για τη δική μου επιδερμίδα που είναι σταρένια. Επειδή είχα μια κουβέντα με μια φίλη μου που έχει σχετικά λευκή επιδερμίδα μου είπε πως όταν κάλυψε τους μαύρους κύκλους με το λιλά, δεν χρειάστηκε να βάλει κάτι άλλο από πάνω. Το βλέπετε στη δική σας εφαρμογή λοιπόν… Το σημαντικό είναι πως δίνει πραγματικά αρκετό «φως» κάτω από τα μάτια επομένως αν μετά εφαρμόσετε το make up και το concealer σας, θα δείτε το βλέμμα σας κυριολεκτικά να λάμπει!

 

Μπεζ: Οι μπεζ αποχρώσεις είναι 3 και πιστεύω πως είναι τόσες απλά και μόνο για να καλύψουν τη βασική διαβάθμιση στους διαφορετικούς τόνους της επιδερμίδας. Ανοιχτή, Μεσαία, Σκούρη. Κατά τα άλλα στη συσκευασία λέει πως καλύπτουν τις σακούλες κάτω από τα μάτια και τις κηλίδες. Όποιος πιστεύει πως οι σακούλες των ματιών φεύγουν με concealer πραγματικά έχει υποστεί κάποια επικίνδυνη πλύση εγκεφάλου (με το συμπάθειο) γιατί το μόνο που διώχνει τις σακούλες είναι ο πλαστικός χειρουργός. Κατά τ’ άλλα εγώ έχω ενθουσιαστεί με τις μπεζ αποχρώσεις γιατί είναι η ΤΕΛΕΙΑ βάση για τις σκιές στα μάτια. Κάτι που ήθελα καιρό να αγοράσω. Η απόχρωση δεν παίζει ρόλο, και οι τρεις μου κάνουν πολύ μικρή διαφορά όταν τις εφαρμόζω στο βλέφαρο και επειδή είναι όντως αρκετά καλυπτικές, δημιουργούν έναν υπέροχο καμβά για να απλώνω μετά τη σκιά μου και να αναδεικνύεται το χρώμα της ακόμη καλύτερα!

 

Αν λοιπόν με ρωτάτε η L’oreal Infallible Total Cover είναι μια καλή αγορά (κοστίζει 15,90€ αν θυμάμαι σωστά. Εγώ την πήρα από Hondos αλλά φαντάζομαι τη βρίσκετε παντού) και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο μακιγιάζ! Η εταιρεία νομίζω συστήνει να απλώνετε τα προϊόντα με πινέλο αλλά εμένα με βολεύει καλύτερα με το δάχτυλο. Επίσης, λόγω υφής και σύστασης, δεν θέλει πολύ προϊόν, ειδικά κάτω από τα μάτια γιατί μετά θα σας αφήσει υπολείμματα και θα σας κάνει γραμμές. Καλύτερα λίγο – λίγο και το «χτίζετε» μόνες σας αν θέλει παραπάνω.

 

Εσείς την έχετε δοκιμάσει; Ελάτε να συζητήσουμε,

αφήστε μου σχόλια και εντυπώσεις!

 

 

 

 

1 Comment
  • Ελεάννα
    March 12, 2017

    Πολύ χρήσιμο άρθρο γιατί, σε αντίθεση με εσένα, το δικό μου δέρμα είναι μπελάς! ? Καταρχάς έχω ροδόχρου ακμή (Rosacea), επομένως οι κοκκινίλες είναι στάνταρ! Μάλιστα είναι γενετικό μου είπαν, το έχω από παιδί. Επιπλέον, καθώς η επιδερμιδα μου είναι πολύ ανοιχτόχρωμη και διαφανή, έχω επίσης από παιδί, ένα μωβέ τόνο κάτω από τα μάτια. Επομένως χρειάζομαι ολόκληρη την παλέτα αυτή απλά και μόνο για να γίνω άνθρωπος Χαχαχα ? Η τιμή είναι πολύ καλή, πάω να την πάρω άμεσα! Thank you ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *